logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Przywrocenie kopii (obrazu) systemu - Asus G1S, Vista 32-bit

n_w 10 Sty 2011 06:29 3560 6
REKLAMA
  • #1 8984995
    n_w
    Poziom 9  
    Witam,
    Mam pewien problem z komputerem a raczej z programem. Wykonalem jakis czas temu kopie partycji sytemowej w takiej postaci jaka mi jest najbardziej potrzebna ( po formacie z zainstalowanymi najbardziej potrzebnymi programami staerownikami itp. ). Uzylem do tego programu Macrium Reflect 3.2 .Potrzebuje teraz przywrocic ta kopie i .... i tu pojawia sie problem. Mianowicie robie wszystko tak samo jak potrzeba i jak dochodze do momentu przywracnia pojawia sie komunikat ( jak na obrazku ).
    Dodam ze probowalem juz wszystkiego tzn. wybieralem juz kazda opcje, zamykalem wszystkie aktywne aplikacje (chyba). Zalezy mi na tym zeby przywrocic ta kopie z tego pliku ktory posiadam. Plik typu: Disk Partition Image (.mrimg) . Może ktos z was wie czy mozna to zrobic jakims innym programem lub jak rozwiazac ten problem ? Jednym słowem POMOCY !!!

P.S: probowalem tez zrobic to w nowszej wersji tego programu 4.2

Juz kiedys robilem to tym programem i bylo wszystko ok, wiem ze mozna kupic pelna wersje ale to kosztuje . Mam nadzieje ze uda sie to jakos zrobic.

Przywrocenie kopii (obrazu) systemu - Asus G1S, Vista 32-bit
  • REKLAMA
  • #2 8984996
    n_w
    Poziom 9  
    idac za instrukcja okazalo sie ze system nie widzi napedu :(
    ten plik z kopia jest na dysku ( na drugiej partycji ).
    Ten plik zajmuje jakies 6GB wiec na jedna plyte nie wjedzie :/ poza tym czy wypalenie na plyte cos pomoze tzn. czy ta plyta wystartuje?

Po jakims czasie ....

p
    Poddalem sie juz jesli chodzi o walke z ta "nieszczesna" kopia ( zrobilem ja wedlug wskazowek na jakies stronie o viscie :/ )
    ale teraz jest kolejny problem :/ wlozylem do napedu recovery disc kotry dostalem razme z laptopem. Z tego dysku przywraclaem kopie juz co najmniej kilkanscie razy i teraz to nie dziala tzn: laduje sie tak jak zawsze i w pewnym momencie ekran robi sie czarny, naped pracuje i nic sie nie dzieje. Postanowilem przywrocic "fabryczna" kopie i niestety nie dziala.

Prosze o jakies porady jesli kors jakis pomysl co z tym zrobic :(

Nagrywarke w biosie widac i mam ustawione na boot z cd

Pomocy, chcilabym przywrocic system od nowa. Bez znaczenia z kotrej kopii.
  • REKLAMA
  • #3 8985195
    linuks
    Spec od komputerów
    Ocena: 491
    Dane zgrane na zewnętrzny nośnik?.Bo wygląda na to że ręcznie trzeba będzie przywracać system.
  • REKLAMA
  • #4 8985605
    n_w
    Poziom 9  
    Tak, kopie najwazniejszych danych staram sie wykonywac na biezaco.

Dodano po 27 [minuty]:

jak recznie?
  • REKLAMA
  • #6 8987868
    n_w
    Poziom 9  
    przeszla mi taka mysl przez glowe....

mianowicie pisalem ze system nie widzi napedu, ale jakies 2 godziny wczesniej zanim to zauwazylem uzywalem napedu do instalowania programow ( bez wirusa mam nadzieje, plyta byla dolaczona do aparatu Nikon ) pozniej nie uzywalem juz napedu. Programow tych nie udalo mi sie zainstalowac, poniewaz wyskakiwaly ciagle jakies dziwne komunikaty z oznaczeniem bledu w postaci liter i cyfr . Z tym moim problemem wlaczylem wczoraj do poznych godzin nocnych próbując zainstalowac rozne programy ktore ewnetualnie moglby jakos pomoc. Podczas ich isntalacji wyskakiwaly bardzo podobne komunikaty Moze mam jakiegos wirusa, kotry "ograniczyl" mi dostep do napedu. Dodam, ze mam antyvira Gdata Total care 2010, kotry nic nie znajduje. Mam tez zalozone drugie konto z prawami administratora i tam sytuacja wyglada tak samo. Znacie jakis program kotrym moglbym przeskanowac system ? najlepeij jakims malym ale dobrym i darmowym :)

Dodano po 1 [godziny] 26 [minuty]:

z ostaniej chwili ;)

probowalem przywrocic system z Recovery Disc który byl dolaczony do laptopa i niestety staje to w miejscu i nie chce ruszyc :(. Wlozylem wiec plyte bootojaca z Win XP i ruszylo ( przerwalem instalajce, bo chcialem sprawdzic czy naped dziala poprawnie ). Wpadlem na pomysl zeby zrobic obraz Recovery Disc zgrac to na pendriva i ustawic bootowanie z pendriva, ma to sens ?
  • #7 8993045
    n_w
    Poziom 9  
    udalo sie

- Wolozylem do napedu plyte z windows live
    - zainstalowalem program ten ktorym wykonalem ta kopie 'Macrium-reflect'
    - wybralme opcje przywracania systemu z kopii z dysku
    - wyjalem plyte z win live
    - zresetowalem komputer ...

i poszlo

Ten "wspanialy" program ma zablokowane pewne opcje po 30 dniach dlatego nie moglem tego noamalnie przywrocic. Na szczescie sie udalo

Teraz najlpesze: pisalem ze recovery disc nie che zatrzymuje sie w pewnym momencie. Myslalem wiec ze wloze recovery disc do innego komputera zrobie obraz, a z tego bootujacego pendriva. Niestety w drugim naped nie chcial odczytac tej plyty. Po przywroceniu kopii wplozylem do napedu w moim laptopie i dzialala malo tego uruchomilem komputer z bootowaniem z cd tez z tym recovery disc i wszystko dzialalo poprawnie SZOOOOOK czymoze ktos to wytlumaczyc ?

Dziekuje wszystkim za zainteresowanie sie tym postem i probe pomocy.

Chyba mozna zamknąć.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik napotkał problemy z przywróceniem kopii systemu na laptopie Asus G1S z systemem Vista 32-bit, wykonanej za pomocą programu Macrium Reflect 3.2. Po próbie przywrócenia kopii, system nie widział napędu, a recovery disc nie działał poprawnie. Użytkownik próbował różnych opcji, w tym aktualizacji do wersji 4.2 programu, ale napotkał na błędy. Ostatecznie, po włożeniu płyty z Windows Live i ponownym uruchomieniu programu Macrium Reflect, udało się przywrócić system. Użytkownik zauważył, że recovery disc działał poprawnie tylko w jego laptopie, co było zaskakujące.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA