logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nie mogę przywrócić systemu z nagranych Recovery CD

roksana107 25 Kwi 2009 14:09 4623 8
REKLAMA
  • #1 6455190
    roksana107
    Poziom 2  
    witam, mam problem: otóż, gdy kupiłam laptopa LENOVO IDEAPAD Y530 dysk był podzielony na dwie części ( C: prawie 190, D: 30 GB) za bardzo mi to nie pasowało i postanowiłam podzielić dyski. Przed zrobieniem tego utworzyłam Kopie Zapasowa partycji systemowej w pliku obrazu i zajęło mi to dwie płyty dvd. I teraz po podzieleniu dysków, gdy wkładam płyty z recoverami, wyskakuje mi, że nie ma miejsca na C na zainstalowanie informacji z tych płyt ,choć na C zostawiłam 50 GB.

no to zrobiłam jeszcze taki myk ze nie dzieliłam dysku w ogolę i na całym dysku chciałam zrobic przywracanie systemu z płyt recovery. noi ładnie pieknie wszystko idzie ale gdy juz przywróci sie 100% to nie da sie wcisnąć klawisza Gotowe i komp sie resetuje i niestety ale nie Chodzi Vista HE.

znowu na moim laptopie jest przycisk on key rescue system który podobno przywraca system Vista i powoduje ze komp jest taki sam jak otrzymałam go ze sklepu.

juz normalnie czytam fora i głupieje, bo nic nie pomaga... wiem ze na moim kompie jest ukryta partycja na której jest Vista , czy ktoś wie może jak ja odkryć?? lub jak przywrócić z niej system, albo ja ja zgrać na płytę??

mam jeszcze jedna prosbe jesli ktos jest posiadaczem Laptopa LENOVO Y530, Procesor Intel Pentium Dual CPU T3200 2.ooGHz, Ram 2.00GB, 32 bitowy system operacyjny mogłby mi przesłac płytki z recoverami?? albo wrzucic je na serwer ??

Prosze o pomoc

Proszę poprawić ten post (temat również) zgonie z normami poprawnej polszczyzny (ortografia, interpunkcja, styl). Regulamin pkt 15, obowiązuje wszystkich na tym forum. (gsm_virus)
  • REKLAMA
  • #2 6455293
    cichy lis
    Poziom 28  
    Ocena: 94
    Czym byłą robiona kopia partycji systemowej ? i należy sprawdzić Dysk często w Lenovo dostawały badów ( doświadczenia z pracy w jednym z serwisów )
  • REKLAMA
  • #3 6455577
    roksana107
    Poziom 2  
    kopia była robiona programem OneKey Recovery 6.0

Dotychczasowe niechlujstwo proszę poprawić.
    Zdania rozpoczynamy wielką literą i kończymy kropką.
    mat_ed
  • #4 6457002
    jokrasa
    Poziom 28  
    Ocena: 89
    Ale namieszałaś !

Po pierwsze, to najpierw wiadomo, po szkodzie, wykorzystać system do stworzenia płyty recovery samego systemu.

Programem do part. odznaczyć ukrytą partycją Recovery. Zrobić jej kopię na wszelki wypadek. Znowu ją ukryć albo wyrzucić.

I rada tak ode mnie, nie robimy obrazu partycji a tak dużej pojemności.

Po pierwsze to musiałaś naruszyć MBR i jak ma się teraz odezwać partycja Recovery mimo, że pewnie dane na niej są.

Marne szanse.

Wiesz, że serwis pobiera opłaty za takie usługi mimo, że sprzęt na gwarancji ?

Testowałem ten przypadek na HP Pavilon'ie

Pozostaje CI tak jak kombinujesz - załatwienie płytek Recovery.
    Albo system Vista HE oem i aktywacja go wraz z nalepką na lapku.
  • #5 6458211
    roksana107
    Poziom 2  
    Tak wiem, że niestety serwis pobiera opłaty za tego typu rzeczy.

A zna ktoś może jakiś dobry program do odkrywania tej ukrytej partycji?? najlepiej to w pełnej wersji i po polsku..

Używałam już programu PARTION MAGIC, ale niestety nie da rady.. gdyż jest on w wersji testowej i nie mam tam za wielu opcji ;/

Dodano po 1 [minuty]:

Czy ktoś ma płytki z RECOVERAMI do LENOVO Y530??
  • REKLAMA
  • #6 6458329
    cichy lis
    Poziom 28  
    Ocena: 94
    Witam, tam gdzie pracowałem re covery kosztowało 155zł + VAT
    dla wszystkich notebooków LENOVO
  • #7 6458429
    jokrasa
    Poziom 28  
    Ocena: 89
    Nie wiem czy da się uruchomić ten plik z pendrive, ale jak tak to jest to narzędzie do naprawy mbr dla visty

Zakładam ,że obecnie klawisz F11 nie działa. Przy starcie laptopa nie ładuje się loader Vista ?

http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?lndocid=MIGR-54483

i potem F11

W przeciwnym razie, postaraj się o płytę instalacyjną Visty.
  • #8 6459080
    roksana107
    Poziom 2  
    Windows Vista jest na tym laptopie zainstalowany bo już załatwiłam sobie płytkę instalacyjną. Chodzi mi o to żeby odzyskać oryginale ustawienia fabryczne. Wiec żeby to zrobić muszę dostać się na ukrytą partycję i zrobić jej obraz, bo jak już wyżej pisałam przycisk OnKey Rescue System nie działa. Chciałabym jakiś program, który umożliwi mi pokazanie ukrytej partycji i zrobienie jej obrazu.
  • REKLAMA

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z przywróceniem systemu z płyt Recovery CD na laptopie Lenovo IdeaPad Y530 po zmianie partycji dysku twardego. Kopia zapasowa została utworzona programem OneKey Recovery 6.0. Po ponownym partycjonowaniu, przy próbie przywrócenia systemu z płyt pojawia się komunikat o braku miejsca na dysku C:. Próba przywrócenia na całym dysku bez partycjonowania kończy się niepowodzeniem przy 100%. Przycisk OneKey Rescue System również nie działa. Problem może wynikać z naruszenia partycji ukrytej lub MBR. Rozwiązania sugerowane w dyskusji obejmują uzyskanie nowych płyt Recovery od serwisu, użycie narzędzia do naprawy MBR lub standardowej płyty instalacyjnej Windows Vista, a także próbę dostępu i utworzenia obrazu ukrytej partycji za pomocą specjalistycznego oprogramowania, czego poszukuje użytkownik.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA