Cała historia rozpoczęła się od tego, że po mocniejszym wciśnięciu pedału gazu silnik gdy już był na wolnych obrotach (np na światłach) zaczyna zabawę w falowanie obrotów, nie zdarza się to zawsze ale od czasu do czasu, na PB jest wszystko ok...do tego dochodzi niepokojące również od czasu do czasu szarpanie silnikiem w okolicach 2 tys. obr.
Stwierdziłem, że wybiorę się do kilku serwisantów od gazu i jak już Panowie mieli program do mojej instalacji to nie mogli się podłączyć z interfejsem AG do mojego kompa...
Natomiast orzekli, że najprawdopodobniej...
1. Zepsuty komp;
2. Walnięte wtryskiwacze;
3. Trzeba się włączyć do kompa głównego mojego samochodu i wtedy się włączyć przez komp główny do kompa LPG;
4. Trzeba przestawić przerwę w świecy, z standardowego 1mm na 0,7 mm
5. trzeba zmienić cały przód;(czyli wywalić instalację i zamienić na inną)
6. I ostatnia opcja generalnie jeździć, aż instalacja padnie i nic nie będzie można z nią zrobić...i wtedy założyć coś innego.
Generalnie z trzech źródeł wiem, że to instalacja IV generacji, AG Autogas System SGI I, założona w Holandii w 2004 roku, przejechane na gazie około 80-90 tys. km...
generalnie nie wiem co zrobić z instalacją, albo gdzie pojechać, żeby się czegoś dowiedzieć...
p.s. jestem z Wrocławia, ale powiedzmy, że Górny Śląsk jest w moim zasięgu.
Programik do tej instalacji znalazłem na forum i pobrałem...
zdjęcia jeśli pomogą:
Stwierdziłem, że wybiorę się do kilku serwisantów od gazu i jak już Panowie mieli program do mojej instalacji to nie mogli się podłączyć z interfejsem AG do mojego kompa...
Natomiast orzekli, że najprawdopodobniej...
1. Zepsuty komp;
2. Walnięte wtryskiwacze;
3. Trzeba się włączyć do kompa głównego mojego samochodu i wtedy się włączyć przez komp główny do kompa LPG;
4. Trzeba przestawić przerwę w świecy, z standardowego 1mm na 0,7 mm
5. trzeba zmienić cały przód;(czyli wywalić instalację i zamienić na inną)
6. I ostatnia opcja generalnie jeździć, aż instalacja padnie i nic nie będzie można z nią zrobić...i wtedy założyć coś innego.
Generalnie z trzech źródeł wiem, że to instalacja IV generacji, AG Autogas System SGI I, założona w Holandii w 2004 roku, przejechane na gazie około 80-90 tys. km...
generalnie nie wiem co zrobić z instalacją, albo gdzie pojechać, żeby się czegoś dowiedzieć...
p.s. jestem z Wrocławia, ale powiedzmy, że Górny Śląsk jest w moim zasięgu.
Programik do tej instalacji znalazłem na forum i pobrałem...
zdjęcia jeśli pomogą: