Wiatm,
Dla was będzie to zapewne banalne ,ale ja walcze od dwóch dni....i nie mogę logicznie tego powiązać.
Chce zrobić,wył i zał czuwania przez sms,i z klawiatury.
Mam Integre24 i modól GPRS-T2.
Wykorzystałem 4 wejścia w module i jedno wyjście.
Wej 1 : alarm - sms o treści alarm
Wej 2 : sygnalizacja czuwania - chciałem jakoś to wykorzystać aby przekażńik sie włączał na ON jeśli pojawi sie czuwanie po wpisaniu kodu z klawiatury
Wej 3 : Użycie kodu dla osoby X - wyśle SMS o treści - osoba X użyła kodu
Wej 4 : Użycie kodu dla osoby Y -wyśle SMS o treści : osoba Y użyła kodu
Wyj : podłączone do wej 4 centrali i zaprogramowane jako typ 82 (zał/wył)
Mój problem :
Jeśli załącze czuwanie z klawiatury to przekaznik na module GPRS-T2 pozostanie w pozycji off,i jeżeli wyśle mu sms-a OFF,to oczywiście nie wyłaczy centrali-bo bo dla niego nie jest w stanie czuwania
A jeżeli przekaznik w module jest w pozycji ON,a wyłącze centrale z klawiatury to nigdy nie będę mógł włączyć ponownie przez SMS.Chyba ze wyśle SMS-a o treści OFF aby przekaznik wyłaczyć i pózniej dopiero ON jak będe chciał załączyć Centrale.
Pewnie jest jakiś sposób aby to działało wspólnie,może z wykorzystaniem informacji o stanie centrali (u mnie na wej 2),ale nie wiem jak.
Dla was będzie to zapewne banalne ,ale ja walcze od dwóch dni....i nie mogę logicznie tego powiązać.
Chce zrobić,wył i zał czuwania przez sms,i z klawiatury.
Mam Integre24 i modól GPRS-T2.
Wykorzystałem 4 wejścia w module i jedno wyjście.
Wej 1 : alarm - sms o treści alarm
Wej 2 : sygnalizacja czuwania - chciałem jakoś to wykorzystać aby przekażńik sie włączał na ON jeśli pojawi sie czuwanie po wpisaniu kodu z klawiatury
Wej 3 : Użycie kodu dla osoby X - wyśle SMS o treści - osoba X użyła kodu
Wej 4 : Użycie kodu dla osoby Y -wyśle SMS o treści : osoba Y użyła kodu
Wyj : podłączone do wej 4 centrali i zaprogramowane jako typ 82 (zał/wył)
Mój problem :
Jeśli załącze czuwanie z klawiatury to przekaznik na module GPRS-T2 pozostanie w pozycji off,i jeżeli wyśle mu sms-a OFF,to oczywiście nie wyłaczy centrali-bo bo dla niego nie jest w stanie czuwania
A jeżeli przekaznik w module jest w pozycji ON,a wyłącze centrale z klawiatury to nigdy nie będę mógł włączyć ponownie przez SMS.Chyba ze wyśle SMS-a o treści OFF aby przekaznik wyłaczyć i pózniej dopiero ON jak będe chciał załączyć Centrale.
Pewnie jest jakiś sposób aby to działało wspólnie,może z wykorzystaniem informacji o stanie centrali (u mnie na wej 2),ale nie wiem jak.