Witam, mam następującą zagwozdkę. W kopiarce IR 4570 występuje problem z podnoszeniem tacy papieru w trzeciej szufladzie. Chodzi o to, że taca podnosi się, jeżeli jest pusta, albo jeżeli jest na niej niewiele papieru (do 100 kartek). Gdy papieru jest więcej, taca próbuje się podnieść, ale po kilku krokach w górę, przestaje być podnoszona, tylko podskakuje i opada z powrotem.
Rozebrałem cały mechanizm windy, (jest on zintegrowany z zespołem poboru), i niczego podejrzanego nie znalazłem. Jedyne co mi przychodzi do głowy to wytarcie popychacza uderzającego w koło podnoszenia, ewentualnie krzywka na kole z nim współpracującym, jednak na oko nic podejrzanego nie widać. Może ktoś mający większe doświadczenie z tym modelem podpowie na czym się skupić. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.
pozdrawiam horse
Rozebrałem cały mechanizm windy, (jest on zintegrowany z zespołem poboru), i niczego podejrzanego nie znalazłem. Jedyne co mi przychodzi do głowy to wytarcie popychacza uderzającego w koło podnoszenia, ewentualnie krzywka na kole z nim współpracującym, jednak na oko nic podejrzanego nie widać. Może ktoś mający większe doświadczenie z tym modelem podpowie na czym się skupić. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.
pozdrawiam horse