logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Canon IR 4570 - problem z podnoszeniem papieru w trzeciej szufladzie

horse667 13 Sty 2011 15:53 1496 3
REKLAMA
  • #1 9000083
    horse667
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 96
    Witam, mam następującą zagwozdkę. W kopiarce IR 4570 występuje problem z podnoszeniem tacy papieru w trzeciej szufladzie. Chodzi o to, że taca podnosi się, jeżeli jest pusta, albo jeżeli jest na niej niewiele papieru (do 100 kartek). Gdy papieru jest więcej, taca próbuje się podnieść, ale po kilku krokach w górę, przestaje być podnoszona, tylko podskakuje i opada z powrotem.
    Rozebrałem cały mechanizm windy, (jest on zintegrowany z zespołem poboru), i niczego podejrzanego nie znalazłem. Jedyne co mi przychodzi do głowy to wytarcie popychacza uderzającego w koło podnoszenia, ewentualnie krzywka na kole z nim współpracującym, jednak na oko nic podejrzanego nie widać. Może ktoś mający większe doświadczenie z tym modelem podpowie na czym się skupić. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.
    pozdrawiam horse
  • REKLAMA
  • #2 9017469
    Kopi serwis
    Poziom 18  
    Ocena: 10
    Witam
    Miałem przypadek podobny do Twojego.Jest tam sprężyna ,która dociska taki mimośród, dopiero po zdemontowaniu okazało się, że jest pęknięta.
    Dlatego podnosi pustą kasetę a pod obciążeniem jest problem. Musisz rozebrać jeszcze raz.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 9020775
    val73
    Poziom 21  
    Ocena: 8
    witam
    Potwierdzam to co pisze przedmowca, byla do tego jeszcze modyfikacja tego mimosrodu. Jako podpowiedz powiem jeszcze ze unity pobierania w 1 i 2 kasecie sa takie same, jak porownasz to moze znajdziesz gdzie jest blad
    pozdrawiam
  • #4 9160704
    jedrek41
    Poziom 1  
    Miałem taki przypadek w 2230 to jest taki sam mechanizm .Wymieniłem krzywki ,pazurki i chodzi.Można zamówić cały mechanizm ale za drogo.poszczególne części są w miarę tanie
REKLAMA