logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Grundig Xenaro GDP 6155 - awaria po przerwanym wgrywaniu wsadu, brak reakcji DVD

Żółty 15 Paź 2004 01:42 1203 1
REKLAMA
  • #1 913572
    Żółty
    Poziom 2  
    Witaj !
    Próbując wgrać polski wsad do Xenaro GDP6155 miałem awarie zasilania, po ponownym uruchmieniu zczytał płyte i się wyłączył. Próbowałem go ponownie uruchomić lecz bez skutku (dioda power się świeci lecz DVD nie reaguje). Czy jest sznsa na ponowienie procedury.
    Proszę o pomoc.
    Z góry dziękuje.
  • REKLAMA
  • #2 987050
    mieszko I
    Poziom 18  
    Ocena: 71
    To tak jak up-date BIOS-u w PC-cie, gdy podczas wgrywania zgaśnie zasilanie jedynym ratunkiem jest wyjęcie FLASH-a z Płyty Głównej i zaprogramowanie go zewnętrznym programatorem.
    Robiłem coś takiego i podobnego np. jak Pani próbowała up-date BIOS PC-ta a po odpaleniu ciemność.
    W DVD 6155 kości FLASH są wlutowane bezpośrednio w płytę i raczej szanse są marne, trzeba byłoby je wylutować lub na płycie musiałoby być złącze J-TAG za pomocą którego wgrywa się ponownie FLASH-a i ratuje sprzęt, aby wgrać i postawić sprzęt na nogi trzeba posiadać oryginalny wsad do kości lub trzeba byłoby z czytać taki program z takiego samego DVD.
    Wylutowanie kości odpada, bo potem DVD może już nie wstać, brak złącza J-TAG, tak też Klapa.
    W moim DVD poszedł moduł 2xEURO (tylna płytka) scalaczek przełączający ML6429.
REKLAMA