logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ładowarka do wkrętarki z USA na 120V - czy można naprawić lub wymienić?

ojo 15 Paź 2004 09:33 2427 2
REKLAMA
  • #1 913784
    ojo
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    na wsepie witam wszystkich bo jestem nowy a po 2 przepraszam jezeli zrobie lub napisze coś nie tak

a wiec problem mój jest taki ; znajomy przywiózł wkrętarkę i latrkę z USA nie sprawdził ze ona dziala na 120v i wsadził ją do kontaktu jak sprzęt sie rozładował {mial przjsciówke } i od tego mometu ona nie dziala podejrzewam ze spalił sie zasilacz AC120V ,60HZ ,8W --DC6V ,500mA czy jest opcja ze miał jakies zabezpieczenie typu bezpiecznik ? bo zasilacz jest nierozbieralny czy opłaci sie go rozbebeszyć czy lepiej od razu go wymienic na nowy o naszych parametrach a jak tak to czy wogóle taki dostane ?
    dodam jeszzcze ze na odbiornikach jest napisane 3.6V na jednym jak i drugim

pozdrawiam ojo
  • REKLAMA
  • #2 913799
    _PREDATOR_

VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2312
    Jak i tak nosisz się z zamiarem kupna nowego to dlaczego nie spróbować naprawić. Każdy taki układ winien posiadać zabezpieczenie. Fakt większość jest klejona. Miejsce sklejenia nadetnij brzeszczotem do metalu, delikatnie podważ śrubokrętem i dostaniesz się do środka, zobaczysz co i jak. Tak czy tak dostał zasilacz porządny "strzał". Zasilacze do ładowania o wspomnianych przez Ciebie poarametrach są dostępne na rynku.
    Konto firmowe:
    ELMAX
    Małe Przedmieście 20/4, Olesno, 46-300 | Tel.: 535 XXX XXX (Pokaż) | Strona WWW: http://ftp.interka.pl/~elmax/about.php
  • #3 913854
    ojo
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    wielkie dzieki za szybka odpowiedz wlasnie zabieram sie za rozebranie go bo układ za nim zmierzyłem i jest caly moze mial jakies zabezpieczeni a jak nie to kupie nowy
    aha a ile takie coś moze kosztowac?????????
    jeszcze raz wielkie dzieki
REKLAMA