logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Słuchawki nauszne do 250 złotych. Prośba o pomoc w wyborze.

MrJobbson 18 Sty 2011 16:39 1284 4
REKLAMA
  • #1 9023022
    MrJobbson
    Poziom 2  
    Witam wszystkich. Zdecydowałem się na zakup nowych słuchawek. Dotychczas używałem AKG K26P. Na nowe mam zamiar przeznaczyć ok 250 PLN. Chciałbym aby to były słuchawki nauszne, najlepiej półotwarte lub zamknięte (sporo podróżuję w pociągach, autobusach itp.). Słuchawki generalnie będą używane poza domem, od czasu do czasu z komputerem. Mój sprzęt grający to Ipod nano 3g, ewentualnie Nokia 5530XM. Słucham wielu gatunków muzyki, od Michael'a Buble do Acid Drinkers. Rozglądam się już od jakiegoś czasu. Słuchawki na które do tej pory zwróciłem uwagę to:

- Creative Aurvana Live!
    - AKG K520
    - AKG K430,
    - Sennheisery z serii HD4xx (HD418, HD428,HD438)
    - Beyerdynamic DTX 710

Nie jestem pewny, czy poczciwy Ipod zdoła wysterować powyższe modele. Z góry dziękuję serdecznie wszystkim wszystkim za każdą opinię, wskazówkę, propozycję. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 9023656
    swiatal
    Poziom 19  
    Ocena: 36
    Ze względu na to, że wrażenia słuchowe są bardzo często subiektywnym odczuciem, ja udałbym się do sklepu (z poczciwym Ipodem) i sam to "nausznie" sprawdził.

W przeciwnym razie, podejrzewam, że za jakiś czas będziesz miał tu tyle komentarzy, co użytkowników różnych typów słuchawek oraz jeszcze większy mętlik w głowie niż do tej pory.

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 9023847
    MrJobbson
    Poziom 2  
    I tak też zrobiłem. Przesłuchałem już K430 i K520. Na dniach przesłucham Beyery. Niestety nie mogę dorwać nigdzie do odsłuchu Creative Aurvana Live! i wspomnianych wyżej Sennheiser'ów. Swoją drogą, wie ktoś może gdzie w Zielonej górze jest jakiś dobry salon audio gdzie można taki sprzęt odsłuchać, oprócz MM i salonu na dworcowej ? Poza tym słuchawki powinno się przesłuchiwać po wygrzaniu, w sklepie dostajemy z reguły igły prosto z pudełka.
  • REKLAMA
  • #4 9024727
    swiatal
    Poziom 19  
    Ocena: 36
    Ja bym spytał przy zakupie czy istnieje możliwość zwrotu bez podania przyczyn (a powinna istnieć), spokojnie przesłuchał wygrzane słuchawki w domu czy w autobusie (tu, moim zdaniem przewaga zamkniętych nad półotwartymi) i ewentualnie skorygował pierwotny wybór.

Chociaż obserwując Twoje wątpliwości, to będziesz sprawdzał po kolei wszystkie typy czym możesz wyprowadzić sprzedawcę z równowagi.

Pozdrawiam.
  • #5 9259669
    Szadafaka
    Poziom 10  
    Witam!
    Nie chce zakładać nowego tematu dlatego się podpinam :)
    Mam nieco inne kryteria co do słuchawek które chciałbym kupić. Otóż:
    Będą używane głównie w domu, do grania na instrumencie, bądź do grania zespołowego ze znajomymi którzy również będą grali na słuchawicach.

Nie zależy mi na strasznie dudniącym basie ale bardziej na w pełni oddanym spektrum dźwięku :)
REKLAMA