logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

ford galaxy 1.9 TDI problem z wentylatorem chlodnicy

damian2981 19 Sty 2011 15:42 7322 8
REKLAMA
  • #1 9027422
    damian2981
    Poziom 2  
    Ocena: 8
    hej mam problem z fordem galaxy 19.TDI a mianowicie chodzi mi o to ze po przekręceniu kluczyka w stacyjce zalancza mi się wentylator na chłodnicy z góry dziękuje za pomoc
  • REKLAMA
  • #2 9027507
    domellus
    Poziom 29  
    Ocena: 286
    Dobrze było by podać więcej danych na temat pojazdu np. rok produkcji, czy jest klimatyzacja, czy juz coś sprawdziłeś jesli tak to co, itd. Jesli to zrobisz napewno znajdzie sie ktoś kto coś podpowie :)
  • #3 9029309
    damian2981
    Poziom 2  
    witam no tak rocznik tego forda to 98 1.9tdi 90km klimatyzacja ręczna to tyle co wiem podejrzewam ze to wina czujnika temperatury ale gdzie on się znajduje
  • REKLAMA
  • #4 9029742
    T5
    Admin grupy Samochody
    Ocena: 4159
    Winien jest czujnik w chłodnicy z lewej strony w kierunku do jazdy od strony komory silnika na wysokości rozrusznika się znajduje.
  • #5 9031274
    damian2981
    Poziom 2  
    witam ponownie odpiolem kostke o czujnika temperatury w chlodnicy i wentylator dalej sie wlancza co dalej
  • #6 9031307
    domellus
    Poziom 29  
    Ocena: 286
    Nie wiem jak tam jest więc może to być zupełnie zbędna odpowiedź. Czy jest jeden wentylator na chłodnicy zarówno dla chlodnicy klimatyzacji i silnika, jeśli tak to może wuinna jest klimatyzacja która uruchamia wentylator z powodu uszkodzenia lub błedów układu klimatyzacji. To jak zaznaczyłem może nie mieć miejsca w tym przypadku, jedynie możliwością :) Mam nadzieje że w razie pomyłki inne mądre głowy tutaj mnie poprawią :)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #7 9032947
    radekklimat
    Poziom 21  
    Ocena: 166
    W prawym nadkolu a własciwie w jego osłonie znajduje sie presostat wysokiego cisnienia. Wypnij kostke podczas pracy wentylatora jezeli sie wyłaczy to pres do wymiany.
    Sprawdz jeszcze przekaznik od wentylatora czy sie nie skleił
  • REKLAMA
  • #8 9051007
    damian2981
    Poziom 2  
    Dziękuje za rade spróbuje to sprawdzić a ten przekaźnik wentylatorowy jak to wygląda i gdzie się znajduje pozdrawiam
  • #9 21148828
    arturkrasowski3
    Poziom 1  
    Ocena: 1
    Witam, mam problem z wentylatorem chłodnicy. Nie działa, Ford Galaxy 2004 1.9 TDI 130 koni. Może ktoś podpowiedzieć, co może być przyczyną?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z wentylatorem chłodnicy w Fordzie Galaxy 1.9 TDI z 1998 roku, który włącza się po przekręceniu kluczyka w stacyjce. Po podaniu dodatkowych informacji, sugerowane są możliwe przyczyny, takie jak uszkodzony czujnik temperatury, który znajduje się w chłodnicy, oraz presostat wysokiego ciśnienia w układzie klimatyzacji. Użytkownik odłączył czujnik, ale wentylator nadal działa. Inne sugestie obejmują sprawdzenie przekaźnika wentylatora, który może być uszkodzony lub zacięty. W dyskusji pojawia się również inny użytkownik z problemem z wentylatorem w Fordzie Galaxy 2004 1.9 TDI.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA