Witam!
Dostałem od znajomego laptopa Acer Aspire 5520. Problem polegał na tym, iż laptop włączał się i po 2 sekundach się wyłączał i znów się włączał i tak w kółko.
Typowa usterka w tym modelu do wymiany chipset MCP67MV-A2.
Mój problem polega na tym, iż po wstawieniu nowego chipsetu laptop zachowuje się tak:
- płyta się włącza i wszystko pracuje niby OK, wentylator się włącza po chwili się wyłącza po nagrzaniu się procka i MC67MV-A2 się włącza i ciemność na matrycy i na monitorze zewnętrznym.
Wstawiliśmy kolejny drugi -nowy układ i efekt dalej ten sam.
Bios zaprogramowany na nowy i dalej to samo.
Płyta pomierzona niby napięcia wszystko są OK. Już powiem szczerze z kolegą nie mamy pomysłu na tą płytę.
Małe info: pamięci sprawdzane, procesor sprawdzany, zasilacz drugi nowy też.
Płyta to ICW50 LA-351P rev.3.0
Może ktoś spotkał się z tym problemem?
Dostałem od znajomego laptopa Acer Aspire 5520. Problem polegał na tym, iż laptop włączał się i po 2 sekundach się wyłączał i znów się włączał i tak w kółko.
Typowa usterka w tym modelu do wymiany chipset MCP67MV-A2.
Mój problem polega na tym, iż po wstawieniu nowego chipsetu laptop zachowuje się tak:
- płyta się włącza i wszystko pracuje niby OK, wentylator się włącza po chwili się wyłącza po nagrzaniu się procka i MC67MV-A2 się włącza i ciemność na matrycy i na monitorze zewnętrznym.
Wstawiliśmy kolejny drugi -nowy układ i efekt dalej ten sam.
Bios zaprogramowany na nowy i dalej to samo.
Płyta pomierzona niby napięcia wszystko są OK. Już powiem szczerze z kolegą nie mamy pomysłu na tą płytę.
Małe info: pamięci sprawdzane, procesor sprawdzany, zasilacz drugi nowy też.
Płyta to ICW50 LA-351P rev.3.0
Może ktoś spotkał się z tym problemem?