logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[5800] Nokia 5800: Ekran podzielony po aktualizacji do 52.0.007 przez NSU

espm.vai 21 Sty 2011 22:01 2352 6
REKLAMA
  • #1 9038958
    espm.vai
    Poziom 10  
    Witam Panowie!

Po aktualizacji softa do 52.0.007 przez NSU, ekran podzielił się na trzy części z czego na każdej wyświetla co innego. Poniższy filmik obrazuje opisany problem (nie jest on mojego autorstwa):
    http://www.youtube.com/watch?v=qps-rTPcq1A

Próbowałem naprawić go z poziomu DEAD przez JAFa, wciąż to samo.

Przed aktualizacją miałem problemy z odblokowaniem telefonu - po przesunięciu suwaka blokady, często ekran podświetlał się, ale nie wyświetlał nić prócz czarnego obrazu. Aby pozbyć się tego, trzeba było kilkukrotnie przycisnąć przycisk menu i ponownie przesunąć suwak.

Często zmieniała się moc podświetlenia, zdarzało się że menu przechodziło z orientacji pionowej do poziomej, by powrócić do pierwotnej, musiałem wejść w ustawienia czujnika podświetlenia i przesunąć suwak z max na inną pozycję i z powrotem.
  • REKLAMA
  • #2 9039888
    siudziu
    Poziom 27  
    Ocena: 113
    LCD orginalny czy jakaś podróbka ?
  • REKLAMA
  • #3 9039901
    mundek223
    Poziom 29  
    Ocena: 102
    Są rodzaje LCD do tego tel z jednym są problemy właśnie paski nieraz włoży się do telefonu i na starszej wersji chodzi a na nowszej nie oczywiście mówię o oryginalnych LCD
  • REKLAMA
  • #4 9042797
    espm.vai
    Poziom 10  
    Jak poznać, czy wyświetlacz jest oryginalny?
    Na moim jest napisane:
    100908 B5 MP2.0
    LMS316CC01 ZC21B912

Edit:

Przeglądając zdjęcia oryginalnych ekranów, zauważyłem że datę produkcji mają zapisaną w formie r tt, czyli ostatnia cyfra roku i podany tydzień produkcji, np 9 20. Jak można zauważyć mój model oznaczony jest w inny sposób.
  • REKLAMA
  • #6 10752738
    dangerousrider
    Poziom 16  
    Ocena: 10
    Przepraszam za odświeżenie tematu ale mam ten sam problem.
    Po zmianie product code i zainstalowaniu najnowszego softa 60.0.003 ze starego 21.x.xxx też wyświetlają mi się te ruszające pasy. Mam teraz wyświetlacz 101024 B5 MP2.0 LMS316CC012C21B (nie wiem czy oryginalny czy podróbka bo telefon kupiłem na aukcji internetowej). Moje pytanie brzmi jaki wyświetlacz kupić aby był dobry? Jest na allegro wiele wersji tego wyświetlacza, a nie chce wywalić około 60-90zl w błoto. Proszę o radę i serdecznie pozdrawiam ;)
  • #7 10754443
    cyberpen
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Miałem ten sam problem po flashowaniu mt-boxem (telefon wczesniej był spawny)
    Pomogło dopiero wgranie oprogramowania universal boxem

Podsumowanie tematu

✨ Po aktualizacji oprogramowania do wersji 52.0.007 w telefonie Nokia 5800, użytkownicy zgłaszają problem z podzielonym ekranem, który wyświetla różne treści na trzech częściach. Problemy z wyświetlaczem obejmują również czarny ekran po odblokowaniu oraz zmiany w jasności podświetlenia. Użytkownicy sugerują, że problem może być związany z nieoryginalnymi wyświetlaczami, a także zalecają ich wymianę. Wskazówki dotyczące identyfikacji oryginalnych LCD oraz porady dotyczące flashowania oprogramowania są również obecne w dyskusji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA