logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć Carprotect BX30 do centralnego zamka Fiat Stilo 1.9JTD 2001?

fetus09 22 Sty 2011 16:35 828 5
REKLAMA
  • #1 9041771
    fetus09
    Poziom 2  
    Witam mam problem z centralnym zamkiem w fiacie stilo rok 2001 a mianowicie samochód posiada oryginalny centralny zamek lecz jest on tylko na kluczyk bez pilota . Kupinem wiec zestaw firmy Carprotect BX30 i przy próbie podłączenia pod centrale w drzwiach kierowcy a dokładniej w niebieski zacisk w pin 24 i 25 (piny odpowiedzialne za otwieranie i zamykanie) przy naciśnięciu pilota słychać tylko cykanie. Do centrali podpoiłem przewód biało czarny i biały i dalej nie wiem czy muszę podpiąć przewody żółty i żółto czarny do masy czy możne jakaś inna kombinacja. Czy centralny zamek w stilo jest sterowany masa (minusem) ?
    Załączniki: Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
  • REKLAMA
  • #2 9044539
    jawiczka
    Poziom 28  
    Ocena: 418
    Przewody żółty i żółto czarny musisz podłączyć do masy zgodnie z schematem "C" pokazanym na zdjęciu, w przeciwnym razie na przewodach białym i biało czarnym nie pojawi się sie masa na sterowanie zamkiem.
  • REKLAMA
  • #3 9045430
    fetus09
    Poziom 2  
    podłączyłem już centralkę zgodnie z schematem c teraz mam problem bo nie wiem jak doprowadzić brązowy przewód do komputera body by podłączyć kierunki
  • REKLAMA
  • #4 9045670
    jawiczka
    Poziom 28  
    Ocena: 418
    Masz problem, bo przez przelotkę bez fabrycznych pinów nie dasz rady, dlatego sygnał zamknij i otwórz osobiście biorę z samego body, wtedy nie muszę nawet tapicerki drzwi zdejmować i sterownik montuje w okolicach body.
  • REKLAMA
  • #5 9046504
    fetus09
    Poziom 2  
    A czy przewody w body maja takie same kolory i pozycje czyli 25 i 24 są to przewody szaro biały i brązowo biały i rozumiem ze są one umiejscowione w tej niebieskiej kości co kość wchodząca do centrali drzwiowej pozdrawiam
  • #6 9046663
    hefid
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 6168
    Post był raportowany.

Na forum obowiązuje REGULAMIN i "przyklejone" do niego pytania wraz z komentarzami.
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

Popraw błędy i interpunkcję. Użyj przycisku PISOWNIA -->REGULAMIN pkt 15.
    Początek zdania? Zaczynamy wielką literą.

+ -->REGULAMIN pkt 11.
REKLAMA