Witam, posiadam monitor jak w temacie i mam z nim czasami problemy. Kiedy monitor działa zbyt długo to potrafi się tak jakby zawiesić tzn widać po świecącym przycisku że jest włączony ale obraz się nie wyświetla i monitor nie reaguje na nic nie można go wyłączyć z przycisku POWER oraz z pilota. Ale do rzeczy, odnośnie OSD to tak jak w przypadku obrazu, co jakiś czas OSD się błędnie wyświetla lub nie wyświetla się w ogóle. Wygląda to tak, że np przy podgłaszaniu prawidłowo OSD powinno mieć kształt prostokąta a nie raz jest on podzielony i obie części wyświetlają się w różnych miejscach jak to się potocznie mówi wykrzacza się, od pewnego czasu zauważyłem też taki problem, że wyświetla się w całości ale zamiast poprawnego obrazu pokazują się małe kwadraciki i OSD wygląda jak zawieszona gra na Commodore czyli pełko kolorowych kwadracików z różnymi symbolami czy znakami. Jedyne co na to pomaga to odłączenie przewodu sieciowego i podłączenie go z powrotem. Z problemem o którym napisałem wcześniej jest tak, że trzeba na jakieś 5 min odłączyć kabel zasilania i po ponownym podłączeniu monitor zaczyna pracować jak należy. Czy wiecie co może być przyczyną takich objawów ?