logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Schemat interfejsu diagnostycznego K-line L-line - poszukuję

DAREN 07 Lut 2003 22:09 10080 7
REKLAMA
  • #1 96000
    DAREN
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Witajcie!
    Czy mógł by mi ktoś podesać schemat interfejsu do diagnostyki wykorzystującego kanały K i L.
    POZDRAWIAM DAREK
    daren(_at_)inetia.pl
  • REKLAMA
  • #2 96075
    teodor76
    Poziom 17  
    Ocena: 54
    interface do czego byś to chciał jaki model auta bo uniwersalnego interface niema do wszystkich modeli poza kts 300-650
  • REKLAMA
  • #3 97808
    Mathevp
    Poziom 19  
    Ocena: 75
    Jeśli kolega ma schemacik i soft do Cinquecento/Seicento to jestem bardzo zainteresowany.

Pozdr,

Mathev
  • REKLAMA
  • #4 98073
    lukado1
    Poziom 20  
    Ocena: 214
    A czy wogóle istnieje coś pod te autka....? :sm16:
  • REKLAMA
  • #5 98446
    Mathevp
    Poziom 19  
    W serwisie czymś mi Cienkiego mojej jepszej połówki diagnozowali. Ustawiali tez jakim cudem kąt wyprzedzenia zapłonu.
    Ponadto komputer pokładowy posiada linię K i linię L.

Pozdr,

Mathev
  • #6 99125
    mroszczu
    Poziom 12  
    jasne a 3+3 to 7, twoje cacko to mamut w dzisiejszych czasach (podpowiadam, mamuty dawno wygineły)
  • #7 99947
    Mathevp
    Poziom 19  
    Do <mroszczu> Słuchaj Pajacu, jeśli nie masz niczego ciekawego do dodania w dyskusji to nie zabieraj głosu.

Bez pozdrowień
    Mathev
  • #8 103670
    kuba23
    Poziom 2  
    do fiata jest EXAMINER mam do niego soft ale rozwala normalnego kompa.prawdopodobnie potrzebne sa
    specjalne karty

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Poszukiwany jest schemat interfejsu diagnostycznego wykorzystującego linie komunikacyjne K i L, stosowane w diagnostyce samochodowej. Dyskusja wskazuje, że uniwersalny interfejs do wszystkich modeli samochodów nie istnieje, z wyjątkiem urządzeń serii KTS 300-650. W kontekście aut marki Fiat, szczególnie modeli Cinquecento i Seicento, pojawia się pytanie o dostępność schematów i oprogramowania diagnostycznego. W serwisach diagnostycznych stosowane są interfejsy umożliwiające odczyt i ustawianie parametrów, takich jak kąt wyprzedzenia zapłonu, wykorzystujące linie K i L. Dla Fiata dostępny jest program EXAMINER, jednak wymaga on specjalistycznego sprzętu, w tym prawdopodobnie dedykowanych kart rozszerzeń, gdyż standardowy komputer może nie obsłużyć oprogramowania.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA