logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Netia – odstąpienie od umowy zawartej telefonicznie przed podpisaniem, konsekwencje

baziu38 27 Sty 2011 16:47 3419 3
REKLAMA
  • #1 9064999
    baziu38
    Poziom 1  
    Siemka mam problem. Nie było mnie przez jakiś czas w domu. Gdy dzisiaj wróciłem okazało się ze moi rodzice zawarli umowę przez telefon z Netia o internet właśnie dziś (wcześniej miałem Neostradę TP) i tu moje pytanie! Czy mogę rozwiązać umowę jeszcze przed podpisaniem bez żadnych zobowiązań i kar???
  • REKLAMA
  • #2 9065119
    bartez2012
    Poziom 2  
    możesz, w ciągu 7 dni roboczych
  • REKLAMA
  • #3 9066110
    Mexit
    Poziom 25  
    Ocena: 28
    Wydaje mi się że jest to nawet 10 dni.
    Cytat:
    Czy mogę rozwiązać umowę jeszcze przed podpisaniem bez żadnych zobowiązań i kar

Nie wiem jak się dogadaliście, ale jeżeli dostaniesz umowę kurierem do podpisania to nie musisz jej podpisać, chyba że wszystko zostało załatwione przez telefon.

Czym szybciej tym lepiej. Pamiętaj o formie pisemnej (najlepiej list polecony, ewentualnie jakiś punkt sprzedaży Netii). W przypadku punktu sprzedaży żądaj potwierdzenia rezygnacji.
  • #4 9077417
    red95
    Poziom 9  
    Jeśli w ciągu 7 dni nie podpiszesz pisemnie to umowa staje się nie ważna. kary za to raczej nie bedzie
REKLAMA