Witam!
Ostatnio mam problem z VW Touranem a mianowicie z jego mocą...
Jeżdżąc spokojnie wszystko jest ok, ale gdy depnę pedał w podłogę i przekroczę 3500 obr/min silnik przechodzi na tryb awaryjny i nie mogę przekroczyć 3000obr/min.
Po takim zachowaniu silnika pojawia się błądy:
04268 - nie wiem co oznacza...
08851 - P2293 Fuel presure regulator valve - N276 mechanikal malfunction.
W zwiąsku z tym chciałbym sie dowiedzieć na którym bloku pomiarowym mogę odczytam wartości rzeczywiste:
z czujnika wysokiego ciśnienia paliwa - G247,
czujnika niskiego ciśnienia paliwa - G410,
zaworu regulacyjnego ciśnienia paliwa - N276 oraz
temperaturę paliwa w układzie bo nie czy jest zastosowany takowy czujnik w układzie paliwowym silnika 1,4 TSI VW touran z 2008r
Mam podejrzenia że jest padnięty jest popychacz pompy wysokociśnieniowej lub czujnik wysokiego ciśnienia paliwa - G247 a nie chce wymieniać części na oślep... autko ma około 44 tys. przebiegu.
Z góry dziękuje za pomoc i zainteresowanie tematem
Dodano po 4 [godziny] 17 [minuty]:
Czy jest ktoś kto mi uświadomi które wartości rzeczywiste w blokach pomiarowych odnoszą się do układu paliwowego???????
Ostatnio mam problem z VW Touranem a mianowicie z jego mocą...
Jeżdżąc spokojnie wszystko jest ok, ale gdy depnę pedał w podłogę i przekroczę 3500 obr/min silnik przechodzi na tryb awaryjny i nie mogę przekroczyć 3000obr/min.
Po takim zachowaniu silnika pojawia się błądy:
04268 - nie wiem co oznacza...
08851 - P2293 Fuel presure regulator valve - N276 mechanikal malfunction.
W zwiąsku z tym chciałbym sie dowiedzieć na którym bloku pomiarowym mogę odczytam wartości rzeczywiste:
z czujnika wysokiego ciśnienia paliwa - G247,
czujnika niskiego ciśnienia paliwa - G410,
zaworu regulacyjnego ciśnienia paliwa - N276 oraz
temperaturę paliwa w układzie bo nie czy jest zastosowany takowy czujnik w układzie paliwowym silnika 1,4 TSI VW touran z 2008r
Mam podejrzenia że jest padnięty jest popychacz pompy wysokociśnieniowej lub czujnik wysokiego ciśnienia paliwa - G247 a nie chce wymieniać części na oślep... autko ma około 44 tys. przebiegu.
Z góry dziękuje za pomoc i zainteresowanie tematem
Dodano po 4 [godziny] 17 [minuty]:
Czy jest ktoś kto mi uświadomi które wartości rzeczywiste w blokach pomiarowych odnoszą się do układu paliwowego???????