logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Darmowy program na Lark FreeBird 35.8 z WinCE 5.0 do pomiaru prędkości?

Qudlaty 02 Lut 2011 14:00 13838 10
REKLAMA
  • #1 9092025
    Qudlaty
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    A jaki program ma szansę ruszyć na Lark FreeBied 35,8?
    System WinCE 5.0
    Zainstalowałem KaMap ale nie ma tam max prędkości a potrzebuję ją do zmierzenia max prędkości na icebuggy.
    Kiedyś korzystałem z GPSed i był naprawdę bardzo fajny i coś w ten deseń bym poszukiwał. Zaznaczanie śladu i prędkości w poszczególnych punktach też by się przydały.
    Rusa nie chce wystartować ale to pewnie przez brak wsparcia dla WinCE.
    Proszę o szybką odpowiedź bo lód topnieje :)
    Nie ukrywam, że darmowe raczej wchodzą w grę.
  • REKLAMA
  • #2 9095943
    Qudlaty
    Poziom 12  
    Z racji braku odpowiedzi zmniejszam wymagania tylko do komputera pokładowego. Bez śladu tylko V max.
  • #3 9098073
    Qudlaty
    Poziom 12  
    dalej nic... To może nie koniecznie darmowy...?
  • REKLAMA
  • #5 9100367
    Qudlaty
    Poziom 12  
    Program ze wszech miar odpowiedni. Jednak mimo zainstalowania wersji dla samsunga program odpala się chwile chodzi po czym zawiesza się i jedyna opcja to restart. Pokaże czasem ilość satelit ale prędkość nawet nie drgnie.
    Czasem udaje się wejść w ustawienia GPS i zmienić protokół na RMC ale kończy się zawsze uwieszeniem się urządzenia.
    Jakieś podpowiedzi? i może wersja w języku z wysp bo niemiecki średnio mi pasuje.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 9100558
    Stuku
    Poziom 20  
    Ocena: 33
    Darmowy program na Lark FreeBird 35.8 z WinCE 5.0 do pomiaru prędkości?

AutoMapa ma coś ala komputer pokładowy który rejestruje takie wartości.
  • REKLAMA
  • #7 9101399
    Qudlaty
    Poziom 12  
    O AutoMapa-ie wiedziałem ale udało się trochę rozruszać GPS Tacho chyba trzeba obsługiwać go trochę wolniej ponieważ urządzenie nie odsługuje standardu SDHC tylko samo SD i nawet przeglądanie zdjęć jest na tym uciążliwe.
  • Pomocny post
    #8 9104584
    koala106
    Poziom 39  
    Ocena: 1240
    Qudlaty napisał:
    Program ze wszech miar odpowiedni. Jednak mimo zainstalowania wersji dla samsunga program odpala się chwile chodzi po czym zawiesza się i jedyna opcja to restart. Pokaże czasem ilość satelit ale prędkość nawet nie drgnie.
    Czasem udaje się wejść w ustawienia GPS i zmienić protokół na RMC ale kończy się zawsze uwieszeniem się urządzenia.
    Jakieś podpowiedzi? i może wersja w języku z wysp bo niemiecki średnio mi pasuje.

spróbuj skonfigurować plik poprzez edycję plików ini - opis na stronie http://www.ultimatelaunch.de/gpstacho.html - wprawdzie w języku Goethego ale w miarę prosty
  • #9 9105172
    Qudlaty
    Poziom 12  
    Problem rozwiązany w pełni zmieniłem z COM 2 na COM 8 i wszystko śmiga jak powinno. Praca programu znacznie szybsza oraz bez zawieszania się.
    Fakt instrukcja prosta ale bez tłumacza Google się nie obeszło :)
    Jeszcze raz wielkie dzięki

PS. czy już powinienem zamknąć temat?
  • #10 9105432
    koala106
    Poziom 39  
    Ocena: 1240
    Cytat:
    PS. czy już powinienem zamknąć temat?
    jeżeli problem rozwiązano - to tak.
  • #11 10283037
    Qudlaty
    Poziom 12  
    Minęło sporo czasu a pomysłów nowych nie przybyło więc zamykam.
    Sprawdziło się GPSTacho do pomiaru Vmax a program przyjazny i widać z daleko ile jeszcze brakuje do osiągnięcia danej prędkości.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukiwał darmowego programu do pomiaru prędkości na urządzeniu Lark FreeBird 35.8 z systemem WinCE 5.0. Zainstalował KaMap, ale brakowało mu funkcji maksymalnej prędkości. W odpowiedzi polecono mu GPSTacho, który po pewnych modyfikacjach (zmiana portu COM) działał poprawnie. Użytkownik zauważył, że program jest przyjazny i umożliwia monitorowanie prędkości. Wspomniano również o AutoMapie jako alternatywie, która oferuje funkcje rejestracji prędkości.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA