Witam . Mam problem z nawigacją GPS LARK 50.1. A mianowicie długo szuka satelit,a z balkonu nie łapie wcale. Jak powinny być ustawione:port i prędkość odczytu z portu w programie AUTOMAPA5.5.2. A może to nie to ? Jestem kompletnie zielony.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamCytat:Witam!
Kilka dni temu kupiłem Waszą nawigację, model Lark 50.1. Niestety nawigacja bardzo długo szuka satelit (5-8 min) chyba taki stan rzeczy nie jest normalny, poza tym za każdym razem gdy ją wyłączę kasują się ustawienia daty oraz godziny, czy jest jakieś rozwiązanie problemu ?
Dane nawigacji:
ROM Version: 82.JX.C.4.1.9.1
Software Version: V3.0.5.21
OEM Info: YFPND32C
Cytat:Witam,
Praca urządzenie jest jak najbardziej prawidłowa czas określenia pozycji wynosi od 4 do 7 minut, a data i godzina ustawia się automatycznie po złapaniu sygnału
Pozdrawiamy
Serwis Lark Polska Sp. Z o.o.
ul. Matuszewska 14 bud D2
03-876 Warszawa
022-332-32-57
FISHBONE89 napisał:..... Chipsecie SiRF Star 4
"Z nowym larkiem daja MM 622 z mapa 2009.06"
FISHBONE89 napisał:A poczytaj tutaj: KLIK
FISHBONE89 napisał:Zgadzam się my-navia nie jest żadną wyrocznią ale elektroda i Twoje słowo też nie... Na na stronie producenta jest wyraźnie napisane, że jest z WinCE 6.0. I jakoś 2 forumowiczów my-navia ma z WinCE 6.0. Oprócz tego na jednym z gryzoni masz kopie plików pod Larka 50.1 z WinCE 6.0.
... Skoro czegoś takiego nie ma to skąd on ma te pliki, z kosmosu?
System operacyjny WINCE 5.0 / 6.0 *
Procesor Centrality Atlas III / SirfAtlas IV *
* W zależności od posiadanej wersji urzadzenia. Specyfikacja wersji poddana na pudełku.
7118=Keep bluetooth function when bluetooth interface is closed
7118=Kiedy Niebieskie zęby wyłączone,trzyma funkcję.
Cytat:Z czego jednym jesteś Ty, nawet nick taki sam.I jakoś 2 forumowiczów my-navia ma z WinCE 6.0
Witam.
Jestem zainteresowany kupnem nawigacji lark 50.1.
Dużo czytałem i prawie wszyscy maja problem z długim łapaniem satelity i niezapamiętywaniem godziny i daty po wyłączeniu urządzenia. Wiem, że jest to wina softu:
Wersja Rom: 82.jx.c.4.1.9.1
Wersja oprogramowania: V3.0.5.21
Oem info YFPND32C
I, że jest już nowy soft który naprawia te błędy:
Wersja Rom: 82.cm.am20090916
Wersja oprogramowania: V3a01081208e
Oem info YFCMMB
Wszystko jest napisane tutaj: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1387131.html
W związku z tym mam kilka pytań?
1. Czy wyjdzie jakaś poprawka którą mogę wgrać w domu aby mieć nowy soft pozbawiony błędów jeżeli kupie nawigację ze starszym softem czy konieczna będzie wysyłka sprzętu do serwisu?
2. Na stronie producenta można przeczytać, że na urządzeniu jest system operacyjny WINCE 5.0 / 6.0. i Procesor Centrality Atlas III / SirfAtlas IV. Czy rzeczywiście jest juz dostępna TA nawigacja z WINCE 6.0. i procesorem SirfAtlas IV?
3. Na stronie internetowej sklepu Komputronik pojawiła się nowa nawigacja Lark 50.2, a na stronie producenta nie ma o niej ani mowy. Możecie to jakoś wytłumaczyć?Witam,
Soft w urządzeniu nie został zmieniony został zmieniony procesor z Centralisty Atlas na SirfAtlas, na dzień dzisiejszy nie ma aktualizacji która poprawi łapanie sygnału i będzie pamiętała godzinę
Pozdrawiamy