Witam, chciałbym trochę zmodernizować swój komputer, mam na to ~700zł, maks. 750
Moje obecne podzespoły:
Procesor AMD Athlon II x2 250 3.0 GHz
Płyta ASRock N68C-S
2GB Ram DDR3 1333 MHz CL9 GoodRAM
Karta graficzna GeForce 9400 GT
Dysk chyba seagate 80 gb
Zasilacz Mustang 450W
Obudowa tez mustang nie wiem jaki model
To co zamierzam kupić:
Zasilacz 500W, Corsair lub OCZ, zależy mi na tym aby w przyszłości zniósł dołożenie lepszego procka i karty graficznej. Doradźcie jaki dokładnie model kupić lub może jakaś inna marka. Na zasilacz chciałbym wydać tak do 200-230 zł.
Dysk 500 GB Samsung HD502HJ - tego jestem na 99.9% pewny
i zostaje mi ~400 zł , tylko na co?
Myślałem nad Windowsem 7, tylko czy jest po co, bo na razie mam windowsa xp sp2, słyszałem, że sp2 jest bardzo dziurawy, ale na razie w niczym oprócz nowego wyglądu Win7 nie będzie mi służył
A może lepsza karta graficzna, moja jest bardzo słaba, lecz na razie w nic prawie nie gram. Jeśli wymieniałbym grafikę, to na taką, z którą poradziłby sobie mój procek, bo w najbliższym czasie nie będę go wymieniał
Wymiana płyty / procka nie wchodzi w grę, bo były wymieniane 2 miesiące temu i rodzice się na to nie zgodzą. Proszę o pomoc i szybkie oraz wyczerpujące wypowiedzi
Moje obecne podzespoły:
Procesor AMD Athlon II x2 250 3.0 GHz
Płyta ASRock N68C-S
2GB Ram DDR3 1333 MHz CL9 GoodRAM
Karta graficzna GeForce 9400 GT
Dysk chyba seagate 80 gb
Zasilacz Mustang 450W
Obudowa tez mustang nie wiem jaki model
To co zamierzam kupić:
Zasilacz 500W, Corsair lub OCZ, zależy mi na tym aby w przyszłości zniósł dołożenie lepszego procka i karty graficznej. Doradźcie jaki dokładnie model kupić lub może jakaś inna marka. Na zasilacz chciałbym wydać tak do 200-230 zł.
Dysk 500 GB Samsung HD502HJ - tego jestem na 99.9% pewny
i zostaje mi ~400 zł , tylko na co?
A może lepsza karta graficzna, moja jest bardzo słaba, lecz na razie w nic prawie nie gram. Jeśli wymieniałbym grafikę, to na taką, z którą poradziłby sobie mój procek, bo w najbliższym czasie nie będę go wymieniał
Wymiana płyty / procka nie wchodzi w grę, bo były wymieniane 2 miesiące temu i rodzice się na to nie zgodzą. Proszę o pomoc i szybkie oraz wyczerpujące wypowiedzi