logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zaprogramować sterownik Eurolite Scan Control do stroboskopu DMX 2700?

siwex134 09 Lut 2011 19:50 1772 1
  • #1 9127892
    siwex134
    Poziom 1  
    Witam

Mam pewien problem ze sterownikiem Eurolite scan control. Kompletnie nie ogarniam programowania tego urządzenia. Czytałem dużo na elektrodzie i innych forach, sciągałem różne instrukcje, lecz nadal nie mogę zaprogramować tego urządzenia.
    Posiadam stroboskop Eurolite DMX superstrobe 2700 chcę go jakoś ustawić, lecz nie mam pojęcia o tym. Proszę z waszej strony o bardzo szczegółową instrukcję programowanie bo jestem głupi w tym temacie. Prosze o pomoc. Z góry dziękuję.
  • #2 9164732
    chengerG
    Poziom 16  
    Ocena: 12
    Witam
    Opis programowania ( oczywiście wcześniej stroboskop został dobrze zaadresowany )

1 Podłączamy przewody zasilające i DMX.
    2 uruchamiamy sterownik i stroboskop.
    3 Gdy dobrze zaadresowaliśmy to w chwili poruszymy Faderami zmienia się szybkość i jasność błysków.
    4 Przytrzymujemy przycisk PROGRAM ( ponad 3 sek) aż pojawi się szybko migająca dioda na wyświetlaczu.
    5 Wybieramy BANK (jest ich od 1 do 30 ) proponuje zacząć od 1.
    6 Wybieramy urządzenie ( w tym przypadku stroboskop) czyli naciskamy przycisk SCANNERS 1 (świeci się dioda obok przycisku).
    7 Przesuwamy Faderami aby ustawić pożądany efekt ( FADERY 1 i 2 ).
    8 Naciskamy na przycisk MIDI/ADD ( ale tylko na chwile ).
    9 A natepnie na jeden z osmiu przyciskow SCENE ( proponuje zaczac od pierwszego aby sobie po koleji ustawic jakis pokaz), gdy zrobimy to poprawnie wszystko nam sie zaswieci na sterowniku ( zrobi sie na chwile choinka :D ).
    Powtarzamy kroki 7, 8 i 9 z tym ze zmieniamy przyciski SCENS ( nowy pokaz nowy przycisk).
    10 Naciskamy na przycisk PROGRAM ( ponad 3 sek) dioda przestaje świecić.
    11 A następnie BLACKOUT.
    12 Wybieramy BANK ( ten któryś my programowali) a następnie przycisk AUTO/Del.

Suwakami SPEED i FADE TIME ustalamy czas i szybkość przejścia.
    Czasami potrzeba wyłączyć i włączyć sterownik bo nie chce się włączyć program ;/

GOTOWE :)
    Chyba nie zrobiłem błędów :)
REKLAMA