Poczytałem trochę i wydaje mi się, że należałoby by dopracować te odpowiedzi. Moc silnika w połączeniu gwiazda/ trójkąt zależy od dostępnych napięć. Jeśli mamy przykładowo silnik o mocy 1,1 kW, 220V/380V; trójkąt/gwiazda; 4,9A/2,8A; cosφ; to ten silnik będzie osiągał znamionową moc znamionową w obu konfiguracjach gdyż:
Py=√3*380*2,8*0,77=1419W
PΔ=√3*220*4,9*0,77=1437W
(Moc należałoby przemożyć jeszcze przez sprawność, będzie moc na wale)
Moc znacząco spadnie, gdy w gwieździe będziemy chcieli zasilić go nie napięciem 3*380V, ale 3*220V. Wtedy wszystkie odpowiedzi, że moc spadnie 3 razy będą miały sens. Podobnie rzecz będzie się miała w przypadku, gdy będziemy mieli do czynienia z silnikiem 380V/660V trójkąt/gwiazda i będziemy chcieli go zasilić z domowej sieci. Możemy go zasilić w konfiguracji trójkąt(dostępne mamy znamionowe napięcia), ale także w gwiazdę napięciem 3*380V lecz wtedy moc będzie mniejsza.
Podsumowując moc silnika zmieni się, ale w przypadku, gdy w konfiguracji gwiazda będziemy go zasilać napięciem z trójkąta. Jeśli będziemy zasilać parametrami znamionowymi to moc w obu konfiguracjach będzie taka sama.
Ps. pisałem stare oznaczenia tj., 220/380V żeby nie mieszać zbytnio.