logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Vectra - problem z aneksem umowy i prędkością internetu 8M zamiast 1M

LuckyDj 22 Lut 2011 12:15 3421 3
REKLAMA
  • #1 9186763
    LuckyDj
    Poziom 33  
    Ocena: 192
    Cześć.

Chciałem zapytać, czy miał ktoś podobny problem z tym dostawcą TV i internetu.

Przeszło 2 lata temu podpisałem umowę na pakiet srebrny i 1M internet w cenie 74,90zł. Umowa nie zakończyła się, ponieważ Vectra sama ją przedłuża i dobrze, bo i tak nie chciałem rezygnować.

W październiku zeszłego roku podpisałem aneks do umowy na pakiet platynowy (z dekoderem HD itp) i internet 8M.

Trochę zdziwił mnie miesiąc później telefon pana z (pod) firmy która dostarcza internet dla Vectry z pytaniem, czy nie chcę zwiększyć internetu do 8M za dopłatą 8zł.
    Odparłem, że mam już 8M i to jakaś pomyłka.
    Pod koniec stycznia dostałem znów telefon z propozycją zwiększenia prędkości internetu. Wtedy sprawdziłem dopiero i okazało się, że dalej mam 1M wg starej umowy.

W między czasie wypełniłem formularz on line z zapytaniem czemu nie mam 8M i w efekcie tego na drugi dzień internet został mi całkowicie odłączony

Numery telefonów do Biura obsługi są nie aktualne, więc wybrałem się osobiście.
    Pani stwierdziła, że odłączyli mi internet (TV nie) ze względu na brak jakiejś wpłaty w 2009 roku i jeśli ją ureguluję, to ona mi włączy.

Zapytałem jakiej wpłaty?
    Ona "za listopad" to ja jej rachunek przed nos! Następnie "ale nie, to chyba za wrzesień", to ja jej drugi rachunek!
    Niestety Pani nie potrafiła odpowiedzieć mi na pytanie za jaki miesiąc niby nie zapłaciłem, a na każde następne pytanie odpowiadała tylko słodkim "No wie Pan, ja nie wiem"

Muszę wpłacić i już.

Kiedy zapytałem dla czego od października mam 1M, a płacę za 8M dowiedziałem się, że to moja wina, bo powinienem dopilnować Pana, który montował mi dekoder, żeby włączył mi 8M

CYRK !!!

Napisałem mail do UOKiK z oddziałem w moim mieście, ale po odpowiedzi wnioskuję, że cała zabawa nie warta jest tych 74,90zł więc opłaciłem ten "trzynasty" w roku rachunek z 2009r

Tylko dla czego nie zostałem przez 2 lata o tym poinformowany?
    Nie chciałem już o to pytać, bo pewnie usłyszał bym "No wie Pan, ja nie wiem"

Teraz mogę z uśmiechem na ustach radośnie surfować po internecie i czekać, bo może za dwa lata znów odetną mi neta i będę musiał zapłacić kolejny wymyślony rachunek.
  • REKLAMA
  • #2 9186872
    Konfucjusz79
    Poziom 10  
    Witam

Dobrze ujęte: Cyrk, ja jakoś do VECTRY nie mam przekonania, poza tym radziłbym zmienić na jakiegoś innego dostawce, jak np. Netia. Mam w pracy i zero problemu a za 8mb płace 60zł.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 9187362
    Tommy82
    Poziom 41  
    Ocena: 1073
    LuckyDj ja bym się z vectra poszarpał ;P.

Zrób tak. Di (dziennik internautów) się w takie rzeczy bawi i publikuje rożne listy czytelników. Może nawet do vectry zatelefonują i ktoś się będzie śmiesznie tłumaczyć.
    Napisz o tym do nich oni tylko czekają na takie rzeczy.
  • #4 9187380
    bmserwis
    Poziom 36  
    Ocena: 200
    Ja z Vectrą toczę boje od kilku miesięcy, na początku zrywanie Internetu (byłem zmuszony kupić dodatkowo modem GPRS, ponieważ z racji zawodu nie mogę sobie pozwolić na przerwy w dostępie). Następnie problemy z fakturami, które przysyłane są na 3 dni (!!!) przed terminem płatności, przykład faktura z terminem do 21 informacja o niej 19. Na reklamacje głucha cisza dopiero po poruszeniu tematu na forum publicznym Vectra łaskawie do mnie odpisała. Żadnego przepraszam, pocałujcie w d... nic.
REKLAMA