logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podaje 0 -100 sektor. Odzyskanie danych z WD Passport 120GB

ernimix 23 Lut 2011 18:01 1076 1
REKLAMA
  • #1 9193002
    ernimix
    Poziom 1  
    Mam dysk USB WD Passport 120GB gdzie zapisywałem ważne pliki. Ostatnio chciałem go podłączyć i okazało się ze jest nie do odczytu. Windows sie pyta czy chce go sformatować. Na dysku nie było tworzonych partycji. Zrobiłem kopię posektorową do pliku i programem DMDE uzyskałem dostęp do utraconych danych. Tyle ze tym programem można odzyskiwać po jednym pliku na raz.
    Może jednak da sie przywrócić dysk do życia.

Podzas zapisywania sektorów pojawił sie komunikat: i kliknołem ignoruj

Załączniki:
    • sec_0_101.rar (1.65 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 9210673
    Damian_
    Poziom 25  
    Ocena: 19
    Masz jeden błąd spowodowany najprawdopodobniej kablem połączeniowym z komputerem, albo kabel został wypięty w czasie pracy - coś w tym stylu.
    Być może wynikiem tego są 3 błedy, uszkodzone sektory logiczne lub mechaniczne na dysku. Wyzerowany masz boot sektor partycji FAT32, ale na szczęście masz boot copy. Możesz próbować naprawiać partycje i odzyskać boot z kopii, albo odzyskiwać dane na inny dysk. Darmowe programy to np. testdisk, photorec, recuva. Tu masz testdisk http://www.bezpieczenstwosystemow.pl/index.php?topic=2948.0
REKLAMA