Witam,
Niedawno kupiłem sobie nowy dysk twardy 1TB i już od początku mam problem, z którym nie potrafię się uporać. Zainstalowałem Windowsa 7 32bitowego (oryginalny) na tym dysku, a potem standardowo zacząłem instalować różne programy i jakąś dobę później dostałem bluescreena i nie mogłem uruchomić dysku - zdecydowałem się na reinstall systemu, ale zdziwiłem się bo okazało się, że Instalator wykrywa mi jedynie partycję systemową 100 MB i nie mogę zainstalować Windowsa. BIOS mój dysk widzi normalnie, podobnie jak Acronis Disk Director, którego odpaliłem na starszym dysku.
Wygląda to z resztą tak:
Nie mogę jednak nic robić z partycjami - ani formatować ani mergować ani nic. Mogę wkleić przykładowego loga, ale najlepiej jakby mi ktoś powiedział co zrobić, żebym nie strzelał na ślepo i nie wrzucał nieprzydatnych informacji. Anyway wygląda to tak np:
Nie wierzę, że przez instalację Windowsa i kilku programów oraz napotkanego bluescreena mógł mi się rozwalić dysk, ale nie potrafię nic z nim zrobić. Dodam jeszcze, że jak podłączałem go na komputerze kolegi to było normalnie widać partycje -_-
Czy w związku z tym mogę mieć jakiś inny problem sprzętowy i jeżeli tak to z czym?
Niedawno kupiłem sobie nowy dysk twardy 1TB i już od początku mam problem, z którym nie potrafię się uporać. Zainstalowałem Windowsa 7 32bitowego (oryginalny) na tym dysku, a potem standardowo zacząłem instalować różne programy i jakąś dobę później dostałem bluescreena i nie mogłem uruchomić dysku - zdecydowałem się na reinstall systemu, ale zdziwiłem się bo okazało się, że Instalator wykrywa mi jedynie partycję systemową 100 MB i nie mogę zainstalować Windowsa. BIOS mój dysk widzi normalnie, podobnie jak Acronis Disk Director, którego odpaliłem na starszym dysku.
Wygląda to z resztą tak:
Nie mogę jednak nic robić z partycjami - ani formatować ani mergować ani nic. Mogę wkleić przykładowego loga, ale najlepiej jakby mi ktoś powiedział co zrobić, żebym nie strzelał na ślepo i nie wrzucał nieprzydatnych informacji. Anyway wygląda to tak np:
Type: Error
Date and time: 2011-02-25 19:51:21
Code: 9 764 885(0x950015)
Module: 149
Owner: Kkeld
Additional info:
--------------------
Error code: 21
Module: 149
LineInfo: d959f80cf9ecc563
Fields: $module : C:\Program Files\Acronis\DiskDirector\mmsBundle.dll
--------------------
Error code: 414
Module: 54
LineInfo: b8927dfc4b593c1d
Fields:
--------------------
Error code: 12344
Module: 16
LineInfo: 636e90537217a6fe
Fields:
--------------------
Error code: 33800
Module: 16
LineInfo: 31dead69fe63e14d
Fields:
Message: The MBR volume cannot be found on the disk.Nie wierzę, że przez instalację Windowsa i kilku programów oraz napotkanego bluescreena mógł mi się rozwalić dysk, ale nie potrafię nic z nim zrobić. Dodam jeszcze, że jak podłączałem go na komputerze kolegi to było normalnie widać partycje -_-
Czy w związku z tym mogę mieć jakiś inny problem sprzętowy i jeżeli tak to z czym?