logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

WD Caviar 2TB WD20EARS - brak możliwości usuwania i przenoszenia plików

luckyluk15 27 Lut 2011 09:48 1575 5
REKLAMA
  • #1 9210019
    luckyluk15
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam serdecznie.
    Jak w temacie mam problem związany z tym dyskiem otóż sformatowałem go z końcowym systemem plików exFAT, na chwile obecną dysk jest prawie w pełni zapełniony z wyjątkiem około 2,3 % wolnego miejsca w chwili obecnej nie mogę manipulować plikami na dysku oprócz kopiowania z niego oraz odtwarzania, pozostałe funkcje usuwanie przenoszenie nie są dostępne.
    Próbowałem różnorakich programów ale żaden mi nie chciał pomóc

proszę o pomoc ;)
  • REKLAMA
  • #2 9210156
    kondziu jah
    Poziom 33  
    Ocena: 122
    Linuks powinien sobie poradzic :)
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 9210187
    kondziu jah
    Poziom 33  
    Przypomnialem sobie, ze po zainstalowaniu Spybota instalowany jest mini-program do usuwania wszelkich plikow, w tym aktualnie uzywanych.
  • REKLAMA
  • #5 9210674
    luckyluk15
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Niestety żaden z tych programów nie działa nie próbowałem jeszcze pod Linuksem ale muszę go zainstalować pod konsolą....

próbowalem pod XP cokolwiek robić , system mnie informuje żeby usunać zabezpieczenie przed zapisem itp...

tak wo gole ta sytuacja wyglądała tak, że po umieszczeniu plików na dysku w pewnym momencie tak jak by się przepełnił i wszystko oprócz odczytu zostało zablokowane a dysku szkoda formatować ponieważ na ful danych na nim jest
  • #6 9210839
    kondziu jah
    Poziom 33  
    Linuksa mozesz odpalic z nosnika wymiennego (dyskietka, plyta, karta pamieci, pendrive).

Jak juz o zabespieczeniach mowimy, po wlaczeniu odpiewiednich ustaiwen (wylaczyc proste udostepnianie) w 'opcjach folderow' w Windowsowym panelu sterowania, mozna bylo zmieniac uprawnienia/zabezpieczenia dyskow NTFS. Sprawdz czy podobnie jest z exFATem.
REKLAMA