logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Darmowy program do odzyskiwania bazy e-maili DBX powyżej 2 GB w WinXP

RobinsonCruzoe 28 Lut 2011 12:15 3535 13
REKLAMA
  • #1 9215349
    RobinsonCruzoe
    Poziom 10  
    Witajcie !!!

Bardzo proszę o pomoc !
    Straciłem bardzo dużo e-milków ponieważ (jak się doczytałem) moja baza (*.dbx) przekroczyła 2GB a w win XP jest to nie do przyjęcia.
    Pozaciągałem wiele programów do naprawy bazy emilkowej ale...... no właśnie każdy z nich jest: albo trial, albo płatny, albo chole.... wie co jeszcze i nie chcą mi rozpakować całości.

Nie proszę o coś co jest zabronione na Naszym forum ale może Ktoś zna jakiś DARMOWY program do odzysku dbx.

Na wszelki wypadek podaje emilka :tadeuszholuj@wp.pl
    może coś Pomożecie BARDZO PROSZĘ !!!!
    Pozdrwiam!
  • REKLAMA
  • #3 9215363
    artaa
    Poziom 43  
    Ocena: 1685
    Masz jeszcze dostęp przez OE do folderu powiązanego z plikiem dbx przekraczającym 2GB?
  • #4 9215390
    PiotrPK
    Poziom 15  
    Ocena: 6
    Witam
    Mi już parę razy w takich przypadkach pomógł: "Outlook Express Extraction". A 2GB na plik dbx to ograniczenie Outlooka, na ntfs w przypadku przekroczenia tego rozmiaru też plik się uszkodzi.
    Piotr
  • REKLAMA
  • #5 9215395
    RobinsonCruzoe
    Poziom 10  
    Dzięki za szybkie odpowiedzi ale.....
    1.Mam dysk NTFS
    2. Mam całą bazę przekopiowaną na CD
    3. Przekopiowałem bazę na 2 komp z Win7
    4. Zainstalowałem kilka programików odzyskujących
    5. Programiki otwierają bazę pokazują emilki ale ...... jak pisałem są tylko i wyłącznie płatne i nie ma możliwości odzyskania powyżej 10 wiadomości a w tej bazie mam 3,5tyś emilków.
    Co robić ---------------- Nie stać mnie na zakup programu do wykorzystania jeden raz za 29$.
    Wiem że marudzę ale może Słyszeliście o DARMOWYM programiku.

Jeszcze raz DZIĘKUJĘ za szybką reakcję!!!!!!
  • REKLAMA
  • #6 9215403
    artaa
    Poziom 43  
    Ocena: 1685
    Czy możesz zaimportować w OE lub innym kliencie maile z folderu z plikami dbx?
    Musisz mieć cały folder, nie tylko ten jeden plik 2GB.
  • REKLAMA
  • #11 9215516
    RobinsonCruzoe
    Poziom 10  
    1. ASKR - nie importuje mi się baza dbx do THBirda program się zawiesza i wysyła zawiadomienie o błędzie
    2. KOLOBOS - Programik DbxConv zawiadamia mnie że moja baza dbx :
    "contains no messages, skipped ....."
    3. PiotrPK - program o którym Napisałeś wywala się po 1godz. pracy pisząc o błędzie.

CO dalej ??????
  • #12 9215611
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10422
    Otwierasz wlasciwy plik? Zamiast nazwy pliku mozesz podac * wtedy dbxconv sprawdzi wszystkie pliki.
  • #13 9216106
    RobinsonCruzoe
    Poziom 10  
    Kolobos - przekopiowałem dbx do katalogu z dbxconv, dałem "* " itd. i wciąż nie chce działać.

Może Macie jakieś inne pomysły ????
  • #14 9227005
    RobinsonCruzoe
    Poziom 10  
    Witajcie!!
    Jak widać minęły 3 doby od momentu gdy prosiłem o pomoc i muszę powiedzieć że dla mnie były to dni spędzone na dokładnym zapoznawaniu się z panem Googlem. Ale jak jest napisane co nas nie zabije to wzmocni.
    Konkluzja: znalazłem programik którym odzyskałem 3077 e-milków z załącznikami co bardzo mnie ucieszyło.
    Tu jest do niego link:
    http://www.limetorrents.com/tu_był_link_do_pirata.html
    Proponuję zassać z torrenta bo super działa.
    Problem uważam za rozwiązany i zamykam.

Dzięki WSZYSTKIM za dobre chęci i dobre rady.
    Pozdrawiam

Moderowany przez jankolo:

Link do pirackiego oprogramowania zniszczyłem

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik stracił dostęp do bazy e-maili w formacie DBX, która przekroczyła 2 GB, co spowodowało problemy z jej otwieraniem w Outlook Express na systemie Windows XP. Poszukiwał darmowego oprogramowania do odzyskiwania danych, jednak napotkał na wiele płatnych rozwiązań. Użytkownicy forum sugerowali różne metody, w tym importowanie bazy do programów takich jak Thunderbird oraz użycie narzędzi takich jak Outlook Express Extraction i DbxConv do konwersji plików. Po kilku próbach i niepowodzeniach, użytkownik znalazł skuteczne oprogramowanie, które pozwoliło mu odzyskać 3077 e-maili z załącznikami, a link do programu został udostępniony na forum.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA