8)
Nie wiem, ale można zastosować rezystory mocy (przzeliczyć je sobie) i podłączyć do akumulatora przez jakieś bezpieczniki. Rezystory przykleja się do lusterka od strony matowej najlepiej klejem przewodzącym ciepło.
Nic dodać nic ująć. Najlepiej na allegro kupić folie. Ostatnio nabyłem i się miło zdziwiłem przy poborze 13W ciepło promieniuje aż miło. Przed przyklejeniem do lusterek osiągało ok 80st C w niecałe 30 sek. Po podklejeniu oczywiście wolniej i do mnijszych temp. Ale spokojnie szron odparowuje w niecałe 2 min
Grzałki w ogrzewanych lusterkach samochodowych to najczęściej napylone paski przewodzące ciepło umieszczone pod lustrem, podobne do elementów grzewczych szyb tylnych. Ich moc zależy od wielkości lusterka i wynosi zwykle od kilku do kilkudziesięciu watów, przykładowo oryginalne grzałki w Volkswagenie pobierają około 1 A prądu, co odpowiada mocy rzędu kilkunastu watów. Element grzewczy może być wykonany z folii grzewczej lub rezystorów mocy przyklejanych od strony matowej lustra za pomocą kleju przewodzącego ciepło. Folie grzewcze dostępne na rynku (np. na Allegro) mają moc około 13 W i szybko nagrzewają się do około 80°C przed montażem, co pozwala na skuteczne odparowanie szronu w ciągu około 2 minut. Montaż grzałek wymaga podłączenia do akumulatora przez bezpieczniki. Dodatkowe informacje i instrukcje montażu można znaleźć na forach motoryzacyjnych, np. Fiesta Klub Polska. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.