logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sherman 200p AC/DC ustawienie parametrów aluminium PA38 2mm

kubuspunxdh 04 Mar 2011 19:31 1293 2
REKLAMA
  • #1 9235205
    kubuspunxdh
    Poziom 10  
    Ocena: 7
    Witam. jako ze to mój pierwszy post wypadało by sie przywitać cóż i czynie
    Mam pytanie odnośnie spawania tą spawarką jakie parametry ustawić do spawania tym urządzeniem aluminium PA 38 ? Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
    zaznaczę może z tego miejsca że trochę czasu już przy niej spędziłem ... poszło parę metrów spoiwa ( PA38 ) a butla też się już kończy
    Argon mam 5.0, materiał tak jak wspomniałem PA38 2mm, elektroda rzecz jasna zielona grubość 1.6mm ceramik 5-6 ( obu próbowałem ), na płaskim załapałem tego bakcyla jak to działa i wychodzi mi ładnie, ale kiedy próbuje łączyć materiały ( te same składy pa38 ) wychodzi takie cos... Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
    gaz 6 l/min, prądy rożne począwszy od 10 A po 110 ( elektroda bardzo szybko znikała :) ) tylko jak by ktoś mi opisał na czym poszczególna regulacja działa i jaką funkcje spełnia to był bym dłużny :) oczywiście przeczytałem instrukcje obsługi paręnaście razy... więcej w niej BHP niż opisu... :) forum jak i neta przekopuje już 2 tydzień z czego najwięcej tematów znalazłem tutaj ( cale 3 z czego jeden zamknięty już dlatego pisze nowy ) jednak nie znalazłem praktycznie nic poza jednym zdjęciem modelu THF przy których te same parametry u mnie nie działają najlepiej a właściwie wcale bo materiał zaczyna "płynąc" tzn. staje sie płynny mimo regulacji Amper... Za wszelaką pomoc z góry dziękuje i pozdr.
  • REKLAMA
  • #2 9243765
    kubuspunxdh
    Poziom 10  
    Ocena: 7
    ludzie umi ktoś mi tu udzielić pomocy odnośnie tematu ? albo nie ? spodziewałem się zasypaniem tematu odpowiedziami bo podejrzewam ze nie tylko ja mam z tym taki problem.
  • #3 9244123
    retrofood
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4781
    Po pierwsze, tu się pisze po polsku.
    Po drugie - zdjęcia się wkleja wg tej instrukcji:Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
    Po trzecie - nie krzycz i przeczytaj pkt 16 regulaminu. Dziś jest niedziela, ostatki i nikt nie ma obowiązku siedzieć i czekać na Twoje pytanie.
    Napisz jeszcze raz, zgodnie z wymogami regulaminu, pkt 8.2, 11 i 15.
REKLAMA