logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pioneer DEH-P6100R - pęknięta płyta główna, błąd 11, problem z CD i laserem

romoo 26 Paź 2004 18:46 1385 2
REKLAMA
  • #1 939452
    romoo
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 1377
    Mam radio Pioneer DEH-P6100R i była pęknięta płyta główna i podejrzewam że któraś przelotka niełączy i nie mam pewności co do wielkości napięć z stabilizatorów bo są na 4 tranzystorach, a problem jest taki że radio czasami jak się go lekko uderzy głupieje lub zawiesza się ,pozatym podczas odczytu cd pojawia się błąd 11 a z taką soczewką się nie spotkałem jaka tam jest , pozatym 2 z 4 drucików podczymujących soczewkę były zerwane i cd chodził ale one zwierały czasami do metalowej obudowu i je przylutowałem i cd nie czyta płyt i pojawi się błąd 11.Pozatym podczas gdy z soczewki powinien być widoczny promień lasera nic nie widać, a soczewka jest matowa,raczej taka była zrobiona w fabryce, czy to tak powinno być? Dioda świeci,fokus prawidłowy.
  • REKLAMA
  • #2 940302
    Zbynia
    Poziom 31  
    Ocena: 51
    druciki byly od elektromagnesu sterujacego soczewką......ciekawe jak moze teraz byc prawidlowy focus???
    soczewka nigdy nie jest matowa - masz przez nia widziec.....(rozmazane bo rozmazane ale nigdy mat)

szczerze??
    nie mam pojecia co namotałeś ale napewno nic z tego juz nie bedzie.....
  • #3 941780
    romoo
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 1377
    tak a jak sie puzniej dowiedziałem to jakiś gość mu czyścił laser, a poza tym był bym wdzięczny za schemat albo typ laseru jaki w nim siedzi.
REKLAMA