logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pioneer deh-1100mp - przeskakująca płyta na dołkach

elzgredo 03 Paź 2013 22:59 1695 7
REKLAMA
  • #1 12806324
    elzgredo
    Poziom 10  
    witam mam problem z radiem Pioneer deh-1100mp otóż podczas odtwarzania płyt cd na dołkach strasznie przerywa, nawet tak w półkę puknę obok radia to też zaczyna i tutaj moje pytanie co może być przyczyną? laser przeczyszczony czystym spirytusem, ale jeśli to laser może wiecie gdzie dostanę do tego modelu laser ?

Pozdrawiam !
  • REKLAMA
  • #2 12809452
    actin
    Poziom 34  
    Ocena: 799
    Masz włączone buforowanie pliku w pamięci? Ta opcja właśnie odpowiada za dźwięk na nierównościach.
  • REKLAMA
  • #3 12809703
    elzgredo
    Poziom 10  
    wszystko jest uruchomione czasem jeszcze na większych dołkach sypie błędami. Na płytach oryginalnych audio wystarczy delikatne puknięcie i już przerywa ...
  • REKLAMA
  • #4 12813645
    dzimi
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1285
    Uszkodzone gumki na amortyzatorach czytnika. Stąd takie zachowanie.
  • REKLAMA
  • #5 12813835
    elzgredo
    Poziom 10  
    a czy mogę gdzieś takie gumki dostać?
    i czy możecie mi powiedzieć w którym one miejscu się znajdują ?

Pozdrawiam
  • #7 12830627
    elzgredo
    Poziom 10  
    witam, teraz mam pewność że to laser, bowiem gdy miałem płytę tak delikatnie porysowaną to nie chciało radio go czytać, a jak zaczytało to strasznie przerywało. Na innym odtwarzaczu działa bez zarzutu i teraz pytanie do Was gdzie mogę taki laser dostać ?

Pozdrawiam !
  • #8 12831020
    SZYMON BYDGOSZCZ
    Poziom 38  
    Ocena: 1709
    elzgredo napisał:
    gdzie mogę taki laser dostać ?

Obawiam się ,że taniej będzie kupić nowe radio.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z radiem Pioneer DEH-1100MP, które przerywa odtwarzanie płyt CD na nierównościach. Po przeczyszczeniu lasera spirytusem, problem nadal występuje, a delikatne uderzenia w obudowę powodują błędy. Użytkownicy sugerują, że przyczyną mogą być uszkodzone gumki amortyzatorów czytnika. Użytkownik pyta o dostępność gumek oraz lokalizację ich montażu. W kolejnych postach użytkownik stwierdza, że problem leży w uszkodzonym laserze, który nie odczytuje porysowanych płyt. Pojawia się sugestia, że zakup nowego radia może być tańszą opcją niż wymiana lasera.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA