logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak poprawić zasięg Iplus Huawei E1750 poza miastem?

kajba11 05 Mar 2011 17:40 3815 3
REKLAMA
  • #1 9238774
    kajba11
    Poziom 9  
    Witam. Od pewnego czasu jestem użytkownikiem mobilnego Iplusa. Otóż mieszkam poza miastem gdzie zasięg jest słaby lub słabo odbierany przez w.w urządzenie. Po wielu nieudanych próbach powiększania zasięgu w urządzeniu postanowiłem napisać temat na tym forum. Mam na myśli zmianę niektorych kondensatorow lub innych elementow na płycie głownej. Próbowałem juz wiele razy powiekszyć antenę, ktora jest naprawdę bardzo mała lecz na nic się to nie zdało. Prędkosć pobierania na tym modemie jest naprawdę bardzo niska (przy zasiegu EDGE) do 20kb/s. Strony otwierają się godzinami albo wcale. Zasięgu trzeba szukać po całym domu biegając z podniesionym laptopem :D. Nie mam juz do niego siły proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 9238966
    witoj
    Poziom 30  
    Ocena: 138
    Na EDGE tak jest i nic na to nie poradzisz, sprawdź na mapie czy w pobliżu gdzie mieszkasz masz UMTS i zmień na plusa by tylko te nadajniki były.
    http://mapa.btsearch.pl
  • REKLAMA
  • #3 9239004
    caber
    Poziom 17  
    Ocena: 75
    Ja też mam iplusa i modem huwaei 156G i mam też EDGE szybkość to 16 kb/s a od nadajnika 4-5 km.Zasięg jest na cztery kreski.
  • #4 9686467
    ziomalek2706
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    ustaw sobie w aplikacji na połączenia APN ; internet 3g i łącz domyślnie przez internet 3g
REKLAMA