logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

ServerWireLink GreenEightSystem - pulsuje czerwona dioda.

MAJSTER571 06 Mar 2011 12:39 7606 7
REKLAMA
  • #1 9241836
    MAJSTER571
    Poziom 2  
    Do splitera można podpiąć do 8 kart ClientWireLink przez 9 miesięcy działał przyzwoicie. Teraz tylko pulsuje dioda czerwona "ready". Mam pytanie czy spliter się rozprogramował czy się spalił. Pracował na czterech tunerach . Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 9382462
    Fotodetektor

Poziom 30  
    Ocena: 335
    1. Przywróć ustawienia fabryczne
    2. Wgraj nowy soft - do pobrania ze strony producenta
    3. Zaprogramuj serwer i karty
    4. Postepuj zgodnie z zaleceniami producenta przy programowaniu !!!

C+ miesz co chwile i jak dawno nie aktualizowałeś oprogramowania to się wysypał i może nie radzić sobie z nowymi parametrami.
    Ilość tunerów nie ma znaczenia.
    Ważne aby najdalsze odcinki do dekoderów były wpięte w porty skrajne serwera i minmalna długość przewodów to 4-5m do serwera.

Pozdro i do dzieła :)
    Konto firmowe:
    OMNI-SAT
    WP 11, Wołów, 56-100 | Strona WWW: www.omnisat.pl
  • REKLAMA
  • #3 9382496
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #4 9383683
    Fotodetektor

Poziom 30  
    Ocena: 335
    Wiem co piszę. Porozmawiaj z kim ktoś wie co na rzeczy to będziesz wiedział co ja piszę a pojecie mam bardzo duże!
    Jak nie wiesz dlaczego i co powinno się podłączać na skrajnych portach to się nie wypowiadaj.
    Troskę teorii i praktyki proponuje.

Zgodzę sie tylko do tego, że może mieć wpływ na pracę ilość dekoderów, ale przy czterech ja nie miałem nigdy problemów.
    Miałem taki kłopot jak cyfra dołożyła kanały z POLSATU i splitery zaczęły wariować. Po aktualizacji wszystko jest wporządku.

Nie zarzucja mi, że czegoś nie wiem bo nie wiesz do kogo piszesz. To, że nie mam w nicku TV-SAT nie oznacza, że nie zajmuje się tym profesjonalnie.

Tyle w temacie

PS
    Ogólnie trzeba pomóc koledze bo to tylko splitery i przyczyn może być wiele.
    Konto firmowe:
    OMNI-SAT
    WP 11, Wołów, 56-100 | Strona WWW: www.omnisat.pl
  • #5 9384106
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 9385243
    MAJSTER571
    Poziom 2  
    Witam.Kupiłem interfejs,przeczytałem instrukcję i zacząłem z nią zgodnie postępować.Przed przystąpieniem do instalacji programu, należy podłączyć tylko i wyłącznie interfejs
    aktualizacyjny do portu USB. Po owej czynności należy uruchomić instalator programu poprzez
    dwukrotne kliknięcie pliku setup.exe.Gdy tak robię to komp.nie widzi interfejsu włączonego do USB,a gdy interfejs wepnę do ServerWireLink to go już widzi .ServerWireLink wyłączony z napięcia wsunięty interfejs(świeci na zielono) przy takim podłączeniu wgrywam aktualizator GreenEightSystem ,informuje mnie o pomyślnym wgraniu.Następnie wkładam kartę klient włączam napięcie i świeci na czerwono redy próbowałem z innymi kartami włączałem wyłączałem prąd i efekt jest nadal taki sam. Po podpięciu do tunera to karta klient świeci na zielono a serwer ,pulsuje redy na czerwono .Proszę o pomoc .

:cry::cry::cry:
  • REKLAMA
  • #7 9386083
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #8 9392637
    MAJSTER571
    Poziom 2  
    Dziękuję za podpowiedzi odsyłam spliter .

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z działaniem splitera ServerWireLink, który po 9 miesiącach użytkowania zaczyna pulsować czerwoną diodą "ready". W odpowiedziach sugerowane są różne kroki diagnostyczne, takie jak przywrócenie ustawień fabrycznych, aktualizacja oprogramowania oraz prawidłowe podłączenie kart. Wskazano również, że ilość tunerów może wpływać na działanie splitera, a w przypadku dalszych problemów zaleca się odesłanie urządzenia do producenta.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA