logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Spliter WireLink GreenEightSys - Dwa splitery i obydwa totalnie zablokowane

bartek158 07 Lut 2016 21:13 1686 6
REKLAMA
  • #1 15414258
    bartek158
    Poziom 10  
    Ocena: 26
    Witam

Mam pewien problem otóż po około 2 latach użytkowania zupełnie zablokował mi się spliterGreenEightSystem WireLink. Próbowałem ponownie wgrać soft ( do wersji 5.2.00) i nic to nie pomogło. Na spliterze po podłączeniu do zasilania ( wyjęta karta i wszystkie wtyczki ) pali się ciągle zielona dioda nr 2. Udało mi się kupić drugi używany spliter ( nowych już chyba nie ma gdzie kupić) , z tego co sprzedający mówił to nieaktualizował nigdy softu więc jest pewnie ten fabryczny z 2009 roku. Chciałem wgrać na niego ten który mam na karcie do aktualizacji. Niestety coś chyba poszło , powtórzyłem aktualizacje i rejestracje wszystkich 5 kart. Finał jest taki że w tym drugim spliterze po podłączeniu do zasilania pali się światłem ciągłym dioda 3,4,5,6. Zaden ze spliterów nie działa , nawet na jednej karcie. Nie wiem czy można zresetować jakoś spliter do ustawień fabrycznych , teoretycznie wg instrukcj aby to zrobić wystarczy podłączyć do sieci goły spliter ( bez kart i wtyczek) i poczekać 15 min. W tym przypadku nic to nie dało. Nie wiem czy ma to jakieś znaczenie ale przed aktualizacją próbowałem wgrać na tą kartę do wgrywania softu najnowsze oprogramowanie. Program poinformował o jakimś błędzie ( chyba brak połączenia z serwerem). Do dzisiaj karta miała wgrany soft z około 2014 roku. Nie wiem czy uruchamiając ten program do pobierania softu nie skasowałem tego istniejącego na karcie . Czy ktoś może mi poradzić co można z tym zrobić ?
    P.S. Splitery pracowały z Ferguson Ariva 102E.

Z góry dzięki
  • REKLAMA
  • #2 15414371
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 15423028
    draszyr99
    Poziom 9  
    Ocena: 11
    Witam. Jeśli posiadasz Interfejs aktualizacyjny (programator) to wgrywasz na niego starszy lub nowszy soft. Musisz to robić przy odłączonym internecie ponieważ w trakcie wgrywania łączy się ze stroną producenta który już nie istnieje i stąd ten błąd. Następnie przekładasz interfejs do splitera i go aktualizujesz, a następnie aktualizujesz za pośrednictwem splitera tym samum softem każdą z kart. Do każdego splitera była krótka instrukcja jak to zrobić. Mam nadzieję że pomogłem. Pozdrawiam.
  • #4 15423852
    bartek158
    Poziom 10  
    Ocena: 26
    Posiadam interfejs ale program do aktualizacji interfejsu działa tak że automatycznie pobiera najwnoszy soft z internetu i wgrywa go. Jeśli nie jest go w stanie pobrać ( bo PYCH już niczego nie udostępnia) to wywala błąd. Chyba że jest jakiś sposób na ominięcie tego problemu.
  • REKLAMA
  • #5 15423974
    Darek.S
    Poziom 34  
    Ocena: 982
    Skontaktuj się z firma Hollex z Krakowa. Podobno mają zarchiwizowane wszystkie pliki i są w stanie wgrać. Teraz owszem z podłączonym internetem program nie uruchamia się. Z wypiętym uruchamia i nawet coś próbuje wgrywać ale potem głupieje.
  • #6 15424014
    draszyr99
    Poziom 9  
    Ocena: 11
    Witam. Jest na to sposób, wystarczy posiadać wcześniej ściągnięte i zapisane w kompie aktualizacje ( jak firma istniała). Trzeba odłączyć komputer od internetu następnie włożyć do USB Interfejs następnie kliknąć na posiadany program z aktualizacją, wybrać swój model spitera i następuje aktualizacja. program próbuje ściągnąć najnowszą aktualizację, ale my mamy wyłączny internet więc po jakimś czasie pominie ten krok i zainstaluje wersję którą posiadamy. Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #7 15424050
    Darek.S
    Poziom 34  
    Ocena: 982
    draszyr99 napisał:
    Trzeba odłączyć komputer od internetu następnie włożyć do USB Interfejs następnie kliknąć na posiadany program z aktualizacją,

Potwierdzam. istotna jest właśnie ta kolejność. Poprzednio najpierw uruchomiłem program ( bez internetu) a dopiero potem włożyłem interfejs stąd głupiał.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z dwoma splitterami GreenEightSystem WireLink, które po dwóch latach użytkowania przestały działać. Po próbie aktualizacji oprogramowania do wersji 5.2.00, jeden spliter świeci tylko zieloną diodą nr 2, a drugi, po aktualizacji, świeci diodami 3, 4, 5, 6. Użytkownik poszukuje sposobu na zresetowanie splitterów do ustawień fabrycznych oraz na przeprowadzenie aktualizacji oprogramowania, mimo że producent, firma PYCH, już nie istnieje. Użytkownicy forum sugerują, aby odłączyć internet podczas aktualizacji oraz skontaktować się z firmą Hollex, która może mieć archiwalne pliki aktualizacyjne. Istnieje również możliwość zainstalowania starszej wersji oprogramowania, jeśli została wcześniej pobrana i zapisana na komputerze.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA