Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

motor lift 1000 - zastępczy pilot lub podłączenie radiolini

orzech36 09 Mar 2011 21:35 8918 2
    orzech36
    Level 10  
    Witam
    Posiadam automat do bramy garażowej motor lift 1000 firmy CHAMBERLAIN tylko nie posiadam do niego pilota...Chciałbym zapytać jaki pilot mógłbym dopasować do tego urządzenia bo nigdzie nie mogę znaleźć oryginalnego (a do innych modeli tej firmy są dość drogie więc podejrzewam że do tego też nie byłby tani a nie chcę pakować w to zbyt dużo kasy). Urządzenie jest sprawne bo sprawdzałem je na pilocie pożyczonym od znajomego.
    Zdjęcia urządzenia:
    motor lift 1000 - zastępczy pilot lub podłączenie radiolinimotor lift 1000 - zastępczy pilot lub podłączenie radiolinimotor lift 1000 - zastępczy pilot lub podłączenie radiolini
    i pilot:
    motor lift 1000 - zastępczy pilot lub podłączenie radiolini na pilocie są takie dane:
    MODEL: 4330E
    Type: 1A5477-1
    433,92MHz

pod tym linkiem jest instrukcja do tego urządzenia ale niestety bez języka polskiego:
    http://www.vartutechnika.lt/assets//PDF_instrukcijos/pakeliami/B12-1000.pdf

Zastanawiałem się też nad podłączeniem do niego radiolinii tylko nie bardzo wiem jak to zrobić...:cry:
    Tutaj jest do niej instrukcja http://img05.allegroimg.pl/photos/oryginal/14/96/77/32/1496773210_2
    Jak jest zasilana taka radiolinia? Jakiś zasilacz? Podłączyć bym ją musiał tak jak mam zamontowany przycisk do otwierania i zamykania na ścianie w garażu?

pozdrawiam
    cajoj
    Level 10  
    Ten napęd o ile kojarzę ma dość nietypowe napięcie zasilania akcesoriów(6v). Nie znam odbiornika pracującego pod takim napięciem, proponowałbym poszukać rozwiązania wykorzystującego zasilanie sieciowe 230v (np. Hormann HET2 - podłączane zwykłą wtyczką do gniazdka sieciowego) lub jakąkolwiek uniwersalną drogę radiową stosując odpowiednie do niej zasilanie (osobiście zastosowałem kiedyś odbiornik Beninca wstawiając jako zasilanie transformatorek "z odzysku" podpięty uzwojeniem pierwotnym na krótko do przewodu zasilającego napęd). Uniwersalne radia mają na wyjściu sygnał bezpotencjałowy z przekaźnika, więc bez problemu podłączysz toto równolegle z przyciskiem naściennym.

pozdrawiam
    orzech36
    Level 10  
    dziękuje za odpowiedź:)
    Jak dla mnie to temat jest do zamknięcia