logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Brama garażowa Chamberlein Motor Lift 500 - zgubione piloty

Bolek40 02 Sty 2021 12:39 1710 12
REKLAMA
  • #1 19153215
    Bolek40
    Poziom 5  
    Ocena: 9
    Witam, kupiłem dom w którym zamontowana jest brama garażowa Chamberlein Motor Lift 500. Problem w tym, że poprzedni właściciel zgubił piloty. Brama była otwierana tylko manualnie. Ja chciałbym jednak aby chodziła na pilota. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć co muszę zrobić? Wystarczy kupić pilota oryginalnego? Czy muszę kupić radio i pilota? I jak to zaprogramować? Dziękuję z góry za pomoc. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 19153339
    alster1
    Specjalista - CCTV i Alarmy Stacjonarne
    Ocena: 539
    Proponuję kupić nowy odbiornik z pilotami, mam dwie bramy z takimi napędami u siebie i o ile napędy są OK i chodzą od ponad 12 lat bez problemu to piloty były marne i drogie. Jeżeli masz lub planujesz napęd do bramy wjazdowej to dobierał bym odbiornik garażowy do pilotów z bramy wjazdowej.
  • #3 19153356
    Bolek40
    Poziom 5  
    A mógłbyś możne polecić mi jakiś odbiornik i piloty konkretnie ?bo tak jak mówią napęd działa bez zarzutu.Dziękuje
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 19153523
    PROXIMA sj

Specjalista - Sterowniki Radiowe
    Ocena: 219
    Nie prościej kupić pilota do Motor Lift 500?
    Na znanym portalu znajdziesz oryginały oraz piloty kompatybilne.
    My też produkujemy piloty kompatybilne.
    pozdarwiam
    PRXIMILIAN
    Załączniki:
    • Instrukcja Pilot Bi_Klik_LIFTMASTER.pdf (449.38 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    Konto firmowe:
    PROXIMAsj
    Polna 23A, Toruń, 87-100 | Strona WWW: www.proxima.pl
  • REKLAMA
  • #6 19153654
    Bolek40
    Poziom 5  
    No wlasnie sie zastanawialem czy wystarczy kupic tylko pilota czy pilota i odbiornik?
  • Pomocny post
    #7 19153881
    kotbury
    specjalista -automatyka bramowa
    Ocena: 3600
    Wystarczy tylko pilota, ale kup zamiennik - np właśnie od Proximy. Piloty oryginalne, nie dość że pierońsko drogie, są wadliwe (sprawdzone na kilku sztukach) - żle znoszą niskie temperatury czyli poniżej jakichś 5 stopni zaczynaja działać w kratkę.
  • Pomocny post
    #8 19154103
    alster1
    kotbury napisał:
    Wystarczy tylko pilota

W drugim poście odnosiłem się do napędu bramy wjazdowej, na co autor nie odpowiedział.
    Moim osobistym zdaniem, bez sensu jest inwestować w piloty do LM500 jeżeli np w niedalekiej przyszłości jest w planach realizacja napędu bramy wjazdowej.
    Z tego co kojarzę to ML 500 był w wersji stałokodowej, jak i zmiennokodowej, przed dokupieniem pilotów wypadało by to ustalić.
  • #9 19154220
    Bolek40
    Poziom 5  
    Dziekuje naprawde za fachową wiedze i odpowiedz panowie .Na razie nie planuje wymiany napedu dlatego bede prubowal ustalic czy to jest stałokodowy napęd czy zmiennokodowy, i wtedy bym nawet chetnie kupil te piloty od proximy tyko czy jest Tam zawarta instrukcja jak je zaprogramowac ? I ewentualnie przy problemach jakas infolinia ?ja mam tylko 1 brame garazowa . Jaki Pilot wtedy wchodzi w gre?
  • Pomocny post
    #10 19154247
    kotbury
    specjalista -automatyka bramowa
    Ocena: 3600
    Nie musisz nic ustalać - Do ML500 był jeden model wiodący pilota o numerze 84335E (granatowy z 3 siwymi przyciskami, górny duży półokrągły), przy zamawianiu zamiennika wystarczy że zaznaczysz, że do ML500.
    Instrukcja np. tutaj: https://www.instrukcjaobslugipdf.pl/chamberlain/ml500/instrukcja?p=9
  • Pomocny post
    #11 19155875
    PROXIMA sj

Specjalista - Sterowniki Radiowe
    Ocena: 219
    Pilot 84335E jest pilotem stałokodowym.
    Brama garażowa Chamberlein Motor Lift 500 - zgubione piloty
    POZDRAWIAM
    PROXIMILIAN
    Konto firmowe:
    PROXIMAsj
    Polna 23A, Toruń, 87-100 | Strona WWW: www.proxima.pl
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #12 19156304
    alster1
    PROXIMA sj napisał:
    Pilot 84335E jest pilotem stałokodowym.

Swoje dwa ML500 kupowałem w 2008 roku z takimi pilotami jak w poście powyżej, na opakowaniu jak i w instrukcji były opisane jako kod stały.
    Jakieś pół roku, rok później pojawiły się na rynku napędy ML500 które były opisywane jako kod zmienny i na opakowaniu miały taką naklejkę:
    Brama garażowa Chamberlein Motor Lift 500 - zgubione piloty
  • #13 19528827
    Bolek40
    Poziom 5  
    Dziekuje wszystkim za rady. Kupilem 2 piloty proximy jak zaprogramowac znalazlem w necie i wszystko swietnie dzała .Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zakupił dom z bramą garażową Chamberlain Motor Lift 500, ale poprzedni właściciel zgubił piloty, co uniemożliwia automatyczne otwieranie. W dyskusji zaproponowano zakup nowego odbiornika z pilotami lub oryginalnego pilota. Użytkownicy podkreślili, że wystarczy kupić zamiennik pilota, np. od Proximy, ponieważ oryginalne piloty są drogie i często wadliwe. Wskazano, że do ML500 dostępny jest pilot stałokodowy o numerze 84335E. Użytkownik uzyskał również informacje na temat programowania pilota oraz instrukcje dotyczące jego użycia. Na koniec potwierdził, że zakupił piloty Proximy i wszystko działa poprawnie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA