logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6210 - brak połączeń mimo pełnego zasięgu, problem z softem i flashowaniem

pywoo 27 Paź 2004 22:28 1101 4
REKLAMA
  • #1 942548
    pywoo
    Poziom 18  
    Ocena: 17
    Witam. Problem polega na tym że nabyłem nokie 6210 - była bez zasięgu tzn raz był raz nie było. A po telefoni widać że mocno oberwał. Telefon wygrzałem w odpowiednich miejscach hotem. Zasięg sie pokazał. Problem się pojawia gdy chcę gdzieś zadzwonić lub ktoś do mnie dzwoni. Wygląda to w ten sposób że telefon pokazuje full zasięg a odrzuca połączenie wychodzące lub dzwoniącego informuje że jestem niedostępny. Ale czasami mozna zadzwonić lub odebrać połączenie przychodzące. Myslałem że to coś z softem bo wiem że telefon miał zdejmowanego locka i że był flashowany. Jednak po podłączeniu do Mbus/Fbus komp nie widzi telefonu. Dlatego go nie flashowałem bo jak bym sumy policzył. Jak macie jakieś pomysły to z góry dzięki.
  • REKLAMA
  • #2 942666
    mamix4
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    Pozostaje ci serwisówka.Ja bym jeszcze wygrzał flasha.
  • REKLAMA
  • #3 1080641
    Buli007
    Poziom 11  
    Witam ma mten sam problem i w jednej 6210 nie mozna sie komunikować kablem a w 2 jeszcze tak ale zaden flesh nie pomaga anie liczenie sum kontrolnych pomocy !!!!!!!!!!
  • REKLAMA
  • #4 1080715
    slawko_k
    Poziom 35  
    Ocena: 232
    odnosnie zasiegu to switch, pa, kwarc a odnosnie komunikacji to 2 male pajaczki kolo zlacza
  • #5 1080745
    Buli007
    Poziom 11  
    a mógłbym prosic o jakis schemat gdize co jest i jak sie to wymienia
REKLAMA