logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mondeo mk1 - Alarm nie działa z zamka, co sprawdzić?

kamil7851 12 Mar 2011 19:53 4111 4
REKLAMA
  • #1 9268607
    kamil7851
    Poziom 2  
    witam wszystkich...
    mam problem z alarmem prawdopodobnie fabrycznym ... podwójne ryglowanie działa i słychać takie pi pi pi tylko nie załączają się kierunki ani nic więcej... pod maską nad światłem po stronie pasażera jak wcisne taki czujnik ok 10 razy to włącza się podwójne ryglowanie kierunki też migają i włączy się klakson jeden raz. syrena jest w bagażniku po lewej stronie na błotniku. czujniki w słupkach też są po obu stronach.
    co może być nie tak że się nie włącza z zamka? pilota mam tylko do wyłączenia immo a drzwi zamykam i otwieram z kluczyka

znalazłem centralke:

nie podłączona kostka ( nie wiem od czego )

proszę o pomoc co może w nim nie działać?
  • REKLAMA
  • #2 9269055
    deniro18
    Poziom 15  
    Ocena: 55
    Jezeli dziala ryglowanie kierunki i klakson polaczenie elektryczne sa poprawne. Jakis bład znajduje sie w centralce wiec najlepiej podjedz do jakiegos zakladu ktory sie zajmuje typowo alarmami i oni to sprawdza. Telepatycznie nikt na forum ci nie pomoze.
  • REKLAMA
  • #3 9269130
    kamil7851
    Poziom 2  
    Ryglowanie działa, kierunki nie mrugają i nie włącza się klakson.
  • REKLAMA
  • #4 9269159
    deniro18
    Poziom 15  
    Ocena: 55
    kamil7851 napisał:
    witam wszystkich...
    pod maską nad światłem po stronie pasażera jak wcisne taki czujnik ok 10 razy to włącza się podwójne ryglowanie kierunki też migają i włączy się klakson jeden raz.

tutaj napisales ze dzialaja wiec juz nie rozumiem???
    najpierw staram sie ustalic poprawnosc podlaczenia elektryki
  • #5 9269209
    kamil7851
    Poziom 2  
    po naciśnięciu tego przycisku pod maską nad światłem pasażera słychać pikanie, klakson i migają kierunki (na innym forum wyczytalem że tak można sprawdzić poprawność działania czujników...) i czujniki działają wszystkie...
    po przekręceniu kluczyka w drzwiach w zamku kierunki nie migają, nie włącza się klakson ale słychać pikanie i nic więcej... świeci się za to po paru sekundach jakąś dioda koło zegarka.

a wiesz może od czego jest ta wtyczka?
    może coś w przewodach jest nie tak? albo coś nie podłączone? syrena w bagażniku jest podłączona bo sprawdziłem
REKLAMA