logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć aktywną tubę basową w BMW E60? Schematy i wskazówki

krzychugod 17 Mar 2011 14:20 7904 5
REKLAMA
  • #1 9287345
    krzychugod
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    Witam,

z racji dosc slabego bassu w podstawowej wersji naglosnienia, planuje podlaczyc aktywna tube bassowa . W zwiazku z tym mam pare pytan.

1. Czy bede potrzebowal kupic kostke ktora podlacze pod radio z tylu - tak zeby wyprowadzic sygnal L i R oraz zasilanie i sterowanie (automatyczne zalaczanie - remote antenne)? Otwieralem schowek z prawej i zadnej wtyczki nie widac - jedynie zaslepka pod zmieniarke a pod spodem bezpieczniki i pusto...

Mam schemat pinow z radia professional z tym ze do E38/39/46/53 - mam nadzieje ze w nowszych wersjach jest ten sam - jesli ktos posiada takowy to bede wdzieczny za udostepnienie.
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

2. W odn. do pktu 1 - jesli bede musial jakeis wyprowadzenie podlaczac pod radio to potrzebny bylby schemat demontazu radia professional. Z gory dziekuje ;)

3. Zastanawialem sie czy wspomniane kable nie sa przypadkiem wyprowadzone gdzies w okolicy bagaznika po lewej stronie - widze tam jakas wiazke ale nie mam pojecia co to za kable.

Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 9294514
    rafekb94
    Poziom 12  
    Ocena: 10
    A ty chcesz podłączyć tą tube pod samo radio?
  • REKLAMA
  • #3 9294526
    krzychugod
    Poziom 14  
    niekoniecznie moge podlaczyc tez pod aux, ale z wiadomych wzgledow lepiej moim zdaniem pod radio bezposrednio ...

W przypadku aux moze pojawic sie kolejny plus - krotsza sciezka kabli i mozliwosc podlaczenia pod 12V z wiazki przechodzacej kolo bagaznika, o ile znajde tam zasilanie...
  • REKLAMA
  • #4 9294643
    rafekb94
    Poziom 12  
    Ocena: 10
    Z samego radia to ty dużo nie wyciągniesz tego basy. Lepiej kupić jakiś wzmacniacz i podłaczyć ta tube, mugłbyś od razu podłączyć do niego tylne głosniki dzwięk bedzie o wiele lepszy niż pod radio.
  • REKLAMA
  • #5 9294730
    krzychugod
    Poziom 14  
    Tyle, ze to jest tuba aktywna jak to wspomnialem w 1 zdaniu ...
  • #6 9296975
    Mirek Z.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 530
    Fatalna pisownia, slang (bass), źle dodany obrazek.Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany - p.10.9, p.14, p.15.Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
REKLAMA