logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Drukarka HP CM2320fxi zgłasza błąd czarnego tonera o nieusuniętych zabezpieczeni

jabu33 22 Mar 2011 09:35 1410 1
REKLAMA
  • #1 9307469
    jabu33
    Poziom 10  
    Ocena: 14
    Witam
    Mam dziwną sytuację. Klient używał cały czas oryginalnych tonerów. Raz kupił u mnie komplet zamienników (ActiveLaser) z ABCDATY i wszystko grało. Po jakimś czasie zaczął się kończyć czarny i wydruki dostały prążków. Teraz powróciliśmy do materiałów oryginalnych i jest problem. Pani w sekretariacie mi zgłosiła że po zainstalowaniu oryginalnego czarnego tonera drukarka zgłasza błąd nie usunięcia zabezpieczeń transportowych. Byłem pewien jakiegoś błędu sekretarki i pojechałem z drugim nowym oryginałem czarnym. usunąłem plastik zabezpieczający bęben i wyciągnąłem pasek foliowy. Włożyłem kasetę do drukarki i niestety komunikat się także pojawił. Usuń zabezpieczenia transportowe toner czarny. Po wsadzeniu kończącego się zamiennika nie ma takiego komunikatu co raczej świadczy o braku problemu w samej drukarce. Proszę o jakieś podpowiedzi i sugestie.
  • REKLAMA
  • #2 9392291
    jabu33
    Poziom 10  
    Ocena: 14
    HP twierdzi że ma wadliwą partię tonerów. Wszystkie odesłałem na reklamację.
REKLAMA