logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brother 145C - brak żółtego koloru po 24 dniach nieużywania, nowy pojemnik

kiesiu15 22 Mar 2011 13:01 5553 4
REKLAMA
  • #1 9308104
    kiesiu15
    Poziom 14  
    Ocena: 39
    Witam. Posiadam drukarkę jak w temacie i nie używałem jej około 24 dni,następnie chciałem wydrukować "coś" w kolorze, ale niestety nie drukuje koloru żółtego. W ogóle po czyszczeniu i wydruku testowym brak tegoż koloru. Pojemnik " Y " jest nowy . Wcześniej wszystko było OK. Proszę o porady.
  • REKLAMA
  • #2 9308301
    endriuf
    Spec od drukarek
    Ocena: 1528
    Rozumiem, że używasz zamienników a drukarka była odłączona od prądu? Zrób kilkanaście razy czyszczenie głowicy. Jeśli nie pomoże to trzeba albo wyjąć głowicę do odmoczenia ew. spróbować innych metod opisanych na forum.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 9313280
    kiesiu15
    Poziom 14  
    Tak, użyłem zamiennika, ale również uzupełniłem tuszem oryginał. Jeżeli chodzi ewentualnie o czyszczenie głowicy, to może jakieś porady jak się do niej dostać. Kilkakrotnie drukarka czyściła głowice i nic.Chciałbym także zdjąć obudowę, aby dostać się do środka, ale niestety nic na forum nie znalazłem ( chyba że coś przeoczyłem ).
  • REKLAMA
  • #4 9314084
    endriuf
    Spec od drukarek
    Ocena: 1528
    Podnosisz skaner. Wyjmujesz zaślepki. Wyciągasz taśmę oraz kable od skanera, zdejmujesz skaner, odkręcasz śrubki i zdejmujesz obudowę. Następnie wyciągasz encoder karetki, zwalniasz pasek zębaty, przesuwasz głowicę do końca w lewo (patrząc od przodu) i wyciągasz do góry w odpowiednio przygotowanym miejscu do tego. Zdejmujesz osłonę elektroniki głowicy, wyciągasz taśmę z gniazda, luzujesz wężyki zdejmując spinkę. I już.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #5 9316123
    kiesiu15
    Poziom 14  
    No niestety, wszystko rozebrałem i wyczyściłem Przy pomocy płynu udrażniającego, ale dalej nie drukuje żółtego.Widocznie usterka wygląda na poważniejszą i chyba oddam ją do serwisu.Dziękuję jednak koledze endriuf za pomoc.
REKLAMA