logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ekspres Saeco Talea Ring Plus - ciągłe pobieranie i przelewanie wody, co robić?

tombak 26 Mar 2011 08:50 5719 3
REKLAMA
  • #1 9323606
    tombak
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    witam. Po włączeniu ekspresu zaczyna pobierać wodę ze zbiornika i przelewa ją do automatu zaparzającego oczywiście woda jest gorąca , po napełnieniu zbiornika na fusy wyskakuje komunikat ,opróżnij tacę ociekową;po wykonaniu tej czynności ponownie pobiera i przelewa ąż zabraknie wody.Tę czynność wykonuje ok 1 godziny ,wyłączyłem ekspres bo straciłem cierpliwość.komunikat jaki wyświetla to ,pobieranie wody proszę czekać ,prosze o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 10458576
    logomar
    Poziom 1  
    Witam mam pytanie udało się naprawic pytam ponieważ mam ten sam problem
    Pozdrawiam i liczę na pomoc
  • REKLAMA
  • #3 10467982
    tombak
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    witam.
    niestety ale nie doszłem o co chodzi ten problem z nalewaniem występował sporadycznie , następnie miałem problem z mikro-stykiem urządzenia zaparzającego po wymianie tego włącznika , urodził się następny problem przy zaparzaniu kawy woda gorąca podawana jest do dyszy spieniającej zamiast do urządzenia zaparzającego .Na dodatek wieczny problem z przeciekiem który mnie denerwował po całym dniu pod ekspresem była kałuża wody raz mniej raz więcej .I wtedy zdałem sobie sprawę że muszę kupić nowy ekspres . padło na delonghi perfecta ,używam go około 4 miesięcy i jestem zadowolony, więc polecam .
  • #4 10556403
    Patryk L

Poziom 16  
    Ocena: 79
    Do sprawdzenia będzie przepływomierz, zawor pary i płytka elektroniczna tego zaworu. To na początek. Pewnie jest gdzieś wyciek.
    Konto firmowe:
    PPL Serwis
    Dworcowa 11/2, Zielona Góra, 65-001
REKLAMA