Witam. Rozwijając treść tematu zacznę chyba od tego że najpierw po odpaleniu na zimnym silniku (na benzynie i gazie) gasł bo tracił obroty jeśli się go nie podtrzymało pedałem, stałych niskich obrotów ok900-1000 uzyskiwał wraz z rozgrzewaniem i było wszystko dobrze na wysokich jak i niskich obrotach (benzyna i gaz). Co dziwniejsze jest to że co jakiś czas nadchodzi okres że po odpaleniu od razu na zimnym silniku ma niskie obroty ok900 (benzyna i gaz) czyli w normie ale wraz z rozgrzaniem obroty rosną przy czym na benzynie dochodzą do 1500, następuje odcięcie i spadają czasem nawet do 250 i idą od razu w górę i tak w kółko, czyli takie falowanie, jak się przygazuje czasami powyżej 2.5tys znowu zaskakuje ale przeważnie schodzą obroty nawet z pedałem w podłodze a na gazie niskie obroty utrzymują się na poziomie 1.5-1.6tys ale na wyższych nie ma problemu. I tak jest na zmianę, czasami się po miesiącu przestawia, czasami po kilku. Mam też wrażenie że po odpaleniu na benzynie gdy jest zimny tak jakby coś lekko klekotało ale od razu po przełączeniu na gaz przestawało i że tak jakby stracił Moc w porównaniu do tego jak go kupowałem. Instalacja LPG jest firmy Lovato, wielozawór Tomasetto, przełącznik Autronic. Na gaz się go przełącza dając mu ponad 2tys obrotów po odpaleniu, na benzynę z powrotem można przełącznikiem. Ktoś się spotkał już z czymś takim ?? Jaka jest na to rada ??