logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak naprawić komunikat Contact Service w Nokia 3410? Szukam programu diagnostycznego

Dejw21 01 Lis 2004 19:50 1227 9
REKLAMA
  • #1 953744
    Dejw21
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam mam taki problem wylatuje mi w Noki 3410 komunikat Contact Service dowiedzałem sie ze sa programiki do sprawdzenia od czego jest ten Contact Service ale nigdzi enie moge go znalezc czy ktos moze ma takie cos i jak to dziala albo jakis link zeby to sciagnac albo chociaz nazwe.

Z góry wielkie dzieki czekam na pomoc
  • REKLAMA
  • #2 953777
    picador
    Poziom 33  
    Ocena: 104
    często pada soft , wystarczy flashowanie , jak to nie pomoże to proponuję dopiero się wgłebiać , no i trzeba sprawdzić czy nie była zalana :-)
  • REKLAMA
  • #4 953990
    grzegorz__1000
    Poziom 11  
    Wgranie nowego flasha powinno wystarczyć. Bynajmniej w moim przypadku tak było.
  • #5 954063
    morgan_exe
    Spec od GSM
    Ocena: 116
    Mialem kilka n3410 z CS i wgranie nowego flasha, a dokladnje eproma pomagalo, jakos te softy w 3410 padaja, ale moze byc tez uszkodzenie elektroniki... Jesli flashowanie nie pomoze to cos padlo na plycie, serwisówka i lecisz :)
  • REKLAMA
  • #6 954339
    Kakalia
    Poziom 18  
    Ocena: 6
    Popieram przedmowce w 80% wystarczy wgrac owy epromik i po krzyku.

https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic195807.html#954239

Tak na marginesie ma ktos sofcik Asgaardro aka MARIN RAZVAN do 3410 ktory smiga, z zamieszczonych linkow z elektrody i z techtronica lipa nawet wgrac sie go nie da, a pacjent Asgaardro aka MARIN RAZVAN ma uwalona www.
  • REKLAMA
  • #7 954640
    picador
    Poziom 33  
    Ocena: 104
    Kakalia napisał:
    Popieram przedmowce w 80% wystarczy wgrac owy epromik i po krzyku.

https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic195807.html#954239

Tak na marginesie ma ktos sofcik Asgaardro aka MARIN RAZVAN do 3410 ktory smiga, z zamieszczonych linkow z elektrody i z techtronica lipa nawet wgrac się go nie da, a pacjent Asgaardro aka MARIN RAZVAN ma uwalona www.

wgranie tego softu to na pewno wuali aparat , wcześniej czy później soft sie rozsypie , wgrywaj tylko oryginalne oprogramowanie jezeli chcesz mieć sprawny telefon :-)
  • #8 954813
    Kakalia
    Poziom 18  
    Ocena: 6
    Witam

Mam kilka wersji tego moda do 3410, nie chodzi mi o to czy sie posypie tylko o modyfikacje wiesz, sam siedze nad wlasnym modem do 3410 i mam troche watpliwosci a jezeli chodzi o ten telefon to chyba tylko na Asgaardro moge sie wzorowac, 3410.fls to trudna sprawa, posiedzimy zobaczymy co sie da zrobic.
  • #9 955029
    Damiankca
    Poziom 27  
    Ocena: 14
    picador napisał:
    często pada soft , wystarczy flashowanie , jak to nie pomoże to proponuję dopiero się wgłebiać , no i trzeba sprawdzić czy nie była zalana :-)
    Popieram kolegę nie baw się w eepromy tylko wciśnij mu jakiś nowy flash i po sprawie
    Flashe do nokii masz tu http://republika.pl/grzegrzkom/flashe/nokia/dct3/3410.htm Wciśnij jaki kolwiek flash powinno pomóc. Ja tak robię i działa w 100% jeżeli oczywiście padł flash w telefonie
  • #10 959792
    plociarz
    Poziom 21  
    Ocena: 5
    no niestety tylko kontakt z servisem :-)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem komunikatu "Contact Service" w telefonie Nokia 3410 najczęściej wynika z uszkodzenia oprogramowania (softu) lub pamięci flash. Zalecanym rozwiązaniem jest wgranie nowego flasha lub epromu, co w wielu przypadkach przywraca sprawność urządzenia. W przypadku braku efektu po flashowaniu, możliwe jest uszkodzenie elektroniki telefonu, co wymaga serwisowej diagnozy i naprawy płyty głównej. Użytkownicy podkreślają, że należy stosować wyłącznie oryginalne oprogramowanie, gdyż modyfikacje i nieoryginalne mody mogą prowadzić do dalszych problemów. Dostępne są linki do plików flash na forach technicznych, jednak niektóre modyfikacje, takie jak te autorstwa Asgaardro aka Marin Razvan, mogą być niestabilne lub trudne do wgrania. W przypadku poważniejszych usterek konieczny jest kontakt z serwisem.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA