Mam problem zakupiłem dzisiaj dysk twardy Seagate Barracuda 1,5TB 7200.11 ST31500341AS i zainstalowałem go w komputerze wszystko powinno grać ale jak widzę w BIOS to jest wszystko ok ale w Win7 wchodzę w Mój komputer i go nie ma?? niby jest nowy i trzeba go sformatować i stworzyć partycje.
Więc tak posiadam też drugi dysk Seagate Barracuda 500GB 7200.12 St3500418AS
Ale będzie on pełnił rolę przenośnego dysku po dokupieniu obudowy i tu pytanie jaką?? Bo jestem już tu zielony..
Na nowym dysku 1,5TB próbowałem instalować system Windows 7 64-bit ale się nie udało bo wyskoczył taki komunikat:
''Nie można zainstalować systemu Windows na tym dysku. Sprzęt komputera może nie obsługiwać rozruchu z tego dysku. Upewnij się że kontroler dysku jest włączony w menu systemu BIOS komputera.''
I nie wiem co zrobić macie jakiś pomysł na dodatek nie wiem czemu dysk mocno się grzeje?
Proszę o pomoc..
Sorry jeśli nie w tym dziale..
Więc tak posiadam też drugi dysk Seagate Barracuda 500GB 7200.12 St3500418AS
Ale będzie on pełnił rolę przenośnego dysku po dokupieniu obudowy i tu pytanie jaką?? Bo jestem już tu zielony..
Na nowym dysku 1,5TB próbowałem instalować system Windows 7 64-bit ale się nie udało bo wyskoczył taki komunikat:
''Nie można zainstalować systemu Windows na tym dysku. Sprzęt komputera może nie obsługiwać rozruchu z tego dysku. Upewnij się że kontroler dysku jest włączony w menu systemu BIOS komputera.''
I nie wiem co zrobić macie jakiś pomysł na dodatek nie wiem czemu dysk mocno się grzeje?
Proszę o pomoc..
Sorry jeśli nie w tym dziale..