logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór myjki ciśnieniowej do 400 zł: LAVOR SKIPPER JUNIOR czy KARCHER K 2.400?

david2194 03 Kwi 2011 11:06 23700 14
REKLAMA
  • #1 9354821
    david2194
    Poziom 10  
    Witam zamierzam kupić myjkę ciśnieniową. Szukałem trochę w internecie lecz nie znalazłem podobnego tematu. Nie chcę się "przyklejać" do czyjegoś tematu bo dotyczy czego innego (innej myjki) więc zakładam nowy.

Myjka musi być w granicach cenowych 300 - 400 zł (ale to już max).
    Ma służyć przeważnie do mycia samochodu osobowego, roweru, motocykla, kosiarki do trawy i może od czasu do czasu ciągnika (ale to naprawdę rzadko). Musi posiadać adapter na wąż ogrodowy 3'4. Przede wszystkim musi być "dobra" i bezawaryjna a jeśli już coś się stanie to po okresie gwarancji (2 lat) nie chcę mieć problemu z zakupieniem do niej części. Jestem zielony w tych sprawach - dlatego zwracam się do was :) Proszę o pomoc w wyborze oraz doradzeniu z góry bardzo dziękuję.

Myjkę zamierzam zamówić na allegro w moim przedziale cenowym znalazłem takie myjki:

- LAVOR SKIPPER JUNIOR - 280,00 zł
    http://allegro.pl/lavor-myjka-cisnieniowa-170-bar-akcesoria-i1535007116.html

- KARCHER K 2.400 - 399,00 zł
    http://allegro.pl/myjka-cisnieniowa-karcher-k-2-400-zastepca-k2-98-i1537111230.html

- BLACK&DECKER PW 1400 TDK - 263,00 zł
    http://allegro.pl/myjka-blackdecker-pw1400tdk-pompa-alu-gratis-i1527106280.html

- KARCHER K 2.15 - 257,00 zł
    http://allegro.pl/myjka-karcher-k-2-15-k2-15-dealer-super-piana-i1535408705.html

Napiszcie coś o nich, doradźcie a może którąś z tych posiadacie ? Albo znacie inne w podobnym zakresie cenowym ?

Jeszcze raz proszę o pomoc, pozdrawiam Dawid :)
  • REKLAMA
  • #2 9355306
    tacim
    Poziom 13  
    Ocena: 83
    No mnie też ten Decker interesuje ważna jest chyba gwarancja door to door.
  • REKLAMA
  • #3 9355513
    km4
    Poziom 17  
    Ocena: 9
    Nie wiem jak inne marki ale ja polecam Karcher. Zakupiłem w Niemczech jakieś 3 lata temu i do tej pory bezawaryjna praca. Z tego co pokazałeś to strasznie mało dają dodatków do tych myjek. Ja mam jakieś 5 lanc dodatkowo coś takiego do mycia twardych powierzchni. Z pośród tych dwóch wybrałbym tę droższą wersję Karchera, ma kółka więc jest bardziej poręczna.
  • #4 9355539
    david2194
    Poziom 10  
    Właśnie trochę pogrzebałem w internecie i znalazłem, że modele Karcher`a z serii 2.xx mają pompy plastikowe a co za tym idzie są bardzo mało wytrzymałe.

Oto jedna opinia o modelu Karcher K 2.15 : "myjkę posiadam od roku/jednak szlak ją trafił tak jak piszą inni, padła pompa -bo jest plastikowa lecz serwis uznał reklamację i otrzymałem zwrot kasy.To jedyny dobry ukłon ze strony karcher.Nie polecam tego produktu!!!!!!"

Jeżeli mam już za coś zapłacić to wolę żeby to jakoś działało i nie bawić się z żadnymi serwisami. Pewnie kupiłbym coś droższego ale tak jak pisałem mój "limit" cenowy to 300 - 400 zł maximum.

ps. Może rzeczywiście warto kupić Karchera z uwagi na popularność oraz duży dostęp części ? Ale znów gdy ma się psuć z uwagi na plastikową pompę...
  • #5 9355628
    km4
    Poziom 17  
    Ocena: 9
    Nie wiem właśnie jak jest w tych niższych modelach. Możliwe, że trafiają się jakieś gorsze wersje myjek. Jak wspomniałem ja używam karchera w wersji 5.55 lecz patrzyłem cenowo to drugie tyle ile możesz przeznaczyć, więc może inni posiadacze myjek ciśnieniowych by doradzili.
  • #7 9356848
    david2194
    Poziom 10  
    tacim właśnie trochę poszperałem i znalazłem że myjka BLACK&DECKER PW 1400 TDK została wycofana (nie wiem czy to prawda) wklejam pewną opinię z dość znanej strony internetowej o opiniach:

"Odradzam zakup. Produkt wycofany z rynku, np. w Szwajcarii z powodu bardzo kiepskich wyników w testach.

Zalaczam link to testu, kto zna niemiecki, to sobie przetlumaczy: http://www.ktipp.ch/tests/1025183/Hochdruckreiniger

A tutaj wyrywek opini:

Schlechte Noten: PW 1400 verschwindet vom Markt

Auch dem Hersteller ist offensichtlich nicht entgangen, dass der PW 1400 nicht befriedigt. Die Migros - verantwortlich für die Obi-Grossmärkte - schreibt, dass Black & Decker wegen schlechter Testergebnisse den PW 1400 nicht mehr liefere. Stattdessen führe Obi nun das Modell PW 1300, das mit hartnäckigem Schmutz besser zurechtkomme.

Wady produktu
    OCENA "NIEDOSTATECZNY" W TESTACH NA STRONACH NIEMIECKICH"

Jeśli to prawda że została wycofana to części też produkować nie będą a co za tym idzie myjka stanie się "jednorazowa".

Chcę kupić myjkę ponieważ posiadam wąż ze zraszaczem i nie mam jakiegoś dobrego ciśnienia a wody strasznie dużo leci i jak myję to muszę się spieszyć. Chodzi mi o to żeby porządnie spłukać błoto oraz wszystkie kamyczki a później wiadro gąbka - umyć auto i później spłukać myjką. Tak naprawdę nie jest potrzebna mi jakaś bardzo droga bo i po co ? Kostki brukowej nie mam tarasów również. Głównie chodzi mi o to że zaoszczędzę troszkę wody.

Myjki nie będę używał 3 4 godziny non stop. Góra 30 min później przerwa i znów. Tak jak pisałem głównie auto ale też motocykl kosiarka do trawy i od czasu do czasu ciągnik (ale naprawdę bardzo rzadko).

Czekam na odpowiedzi/opinie i rady :)
  • REKLAMA
  • #8 9360710
    kryterss
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Witam. Ja również noszę z zamiarem kupna myjki. Myśle coś pomiędzy LAVOR SKIPPER JUNIOR, a BLACK&DECKER PW 1400 TDK.
    Prosiłbym o pomoc w wyborze.
  • #9 9362046
    djkomprez
    Poziom 21  
    Ocena: 63
    david2194 napisał:
    tacim właśnie trochę poszperałem i znalazłem że myjka BLACK&DECKER PW 1400 TDK została wycofana (nie wiem czy to prawda) wklejam pewną opinię z dość znanej strony internetowej o opiniach:

Kolego ... to jest z 2006 roku ... 5 lat temu :)
  • #10 9364004
    darek4168
    Poziom 21  
    Ocena: 347
    Pompa i głowica obowiązkowo aluminiowa panowie i nie wolno takiego sprzętu zostawiać na mrozie w zimie , bo diabli wezmą głowicę .
  • REKLAMA
  • #11 9365288
    olinek2
    Poziom 23  
    Ocena: 53
    Ja kupiłem Lavora, w praktikerze jest za 269zł. Osprzętu trochę jest :)
    Jakość plastików nie zachwyca, ale też nie poraża. Narazie tylko wstępnie odpaliłem i powiem że ciśnienie nienajgorsze :)

Kupiłem ją, ponieważ chłopaki na forum kosmetyka aut dość mocną ją zachwalali :) A sam się właśnie wahałem między B&D a Lavorem.
  • #12 9385969
    Gal
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Nie polecam myjek B&D, skusiłem się i zakupiłem sobie na Allegro BLACK & DECKER PW1500WB z roczną gwarancją w sezonie użyłem ją może z 10 X po 20min.
    A po roku padł wyłącznik ciśnieniowy pompy, objaw jest taki że po zamknięciu zaworu na lancy pompa się nie wyłącza a woda pod dużym ciśnieniem tryska do wnętrza myjki.
    Po oględzinach, okazało się że pompa jest metalowa ale głowica z zaworem wyłączającym-ciśnieniowym jest z tworzywa sztucznego i to jest pięta achillesowa tego urządzenia.
    Próbowałem zakupić tą część bezskutecznie, wymiana oringów na tłoczku popychającym wyłącznik nie pomogła, za duże luzy w głowicy, no i jeszcze ta szczelina w głowicy przez którą wycieka woda , myślę że pełni ona funkcję zaworu bezpieczeństwa.
    Może ktoś ma tą głowice na zbycie chętnie kupie bo ten złom leży w garażu 3 lata a ja szoruje ręcznie.
    Pozdrawiam i życzę udanego zakupu.
  • #13 9406331
    madel
    Poziom 11  
    Skoro jest na gwarancji to oddaj do naprawy.
  • #14 9410401
    yakuza916
    Poziom 2  
    Hej

Może kogoś zainteresuję myjka jaka jest dziś do kupienia na ibood.com z 5 letnia gwar
    ibood

a tu trochę opinii i opis o niej
    opis
  • #15 12344413
    kick1
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    znalazłem myjkę dość tanią ale wygląda na porządną i solidną RYOBI RPW130HS. Cena 599zł Co o niej sądzicie? Czy ędzie się nadawać do czyszczenia np. elewacji budynku?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W dyskusji poruszono wybór myjki ciśnieniowej w przedziale cenowym 300-400 zł, koncentrując się na modelach LAVOR SKIPPER JUNIOR oraz KARCHER K 2.400. Użytkownicy podzielili się swoimi doświadczeniami, wskazując na wytrzymałość i dostępność części zamiennych. KARCHER, mimo że droższy, cieszy się popularnością, ale niektórzy zwracają uwagę na plastikowe pompy w niższych modelach, co może wpływać na ich trwałość. LAVOR SKIPPER JUNIOR zyskał pozytywne opinie, jednak jakość materiałów budzi pewne wątpliwości. Użytkownicy ostrzegają przed myjkami BLACK&DECKER, które miały problemy z awaryjnością i dostępnością części. Wskazano również na znaczenie aluminiowych pomp i głowic w kontekście długowieczności urządzenia.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA