logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zmywarka Electrolux ESL 46010 - kod błędu i60 po 30 minutach zmywania

dudek27 06 Kwi 2011 09:06 7037 3
REKLAMA
  • #1 9366413
    dudek27
    Poziom 2  
    Po 30 min zmywania zmywarka zaczyna wydawać sygnał dźwiękowy, przerywa się program zmywania, na wyświetlaczu pojawia się kod i60; szukałem na necie i nic nie znalazłem; ciekawe to to, że kiedyś miałem to samo, a rano spróbowałem jeszcze raz włączyć i błąd już nie wyskoczył?

Ma ktoś jakieś rady?
  • REKLAMA
  • #2 9367524
    honorarac
    Poziom 18  
    Ocena: 358
    I60
    Heating Time-out (the check takes place every 3 minutes: the temperature must increase by a certain amount at each step)
    or
    Overheating Temperature higher than 78°C
    Solution:
    Heating element faulty; intervention of safety thermostats (open); wiring faulty; NTC sensor (poor thermal contact); insufficient water circulating in the tub; washing pump faulty (impeller stripped); circuit board faulty.
  • REKLAMA
  • #3 9370508
    dudek27
    Poziom 2  
    zamówilem serwis krzyknął mi 400 pln za elektronikę i 130 pln za usługę wymiany. Nawet nie podjechali żeby sprawdzić czy może jakoś się da naprawić.
    Czy rzeczywiście muszę wymieniać cała elektronikę?
  • #4 9372900
    peter falk
    Specjalista AGD
    Ocena: 3362
    dudek27 napisał:
    Czy rzeczywiście muszę wymieniać cała elektronikę?

Nie musisz bo pozostało jeszcze to do sprawdzenia:
    Cytat:

Heating element faulty; intervention of safety thermostats (open); wiring faulty; NTC sensor (poor thermal contact) ; insufficient water circulating in the tub; washing pump faulty (impeller stripped)

A to co na grubo to występuje najczęściej jak znam te zabawki i prostszych w budowie chyba już się nie produkuje :)
REKLAMA