Miedź ma najwięszą wartość. Ale może znajdziesz kupca na całośc za powiedzmy kilkaset złote. Niestety za taką sumę ok 600złote u nas robią gotowe spawarki. Więc za dużo nie dostaniesz.
Kiedyś miałem też spore trafo i chciałem sprzedać koledze za 50 złotych. Nie chciał i dobrze, bo w punkcie skupu złomu dostałem za nie więcej niż 200 złotych. Miedź nie była wtedy tak droga jak teraz. Oczywiście musiałem je rozebrać.
Moje trafo nie ważyło tyle, ale wtórne było nawinięte grubym płaskownikiem. Wyprowadzenia były zakończone dużymi oczkami lutowniczymi. Tu tego nie ma. Trafo nie może zatem mieć dużych prądów na wtórnym.
Wagi jestem pewien, jak i tego iż trafo pochodzi od zgrzewarki punktowej. Więc prąd może i jest mały, nie wiem, ale widocznie nie aż tak mały skoro potrafiło to zgrzewać blachę.
✨ Użytkownik prosi o wycenę transformatora, który pochodzi prawdopodobnie od zgrzewarki punktowej i waży około 48-49 kg. W odpowiedziach podano, że wartość transformatora może wynosić kilkaset złotych, jednak ze względu na dostępność gotowych spawarek w podobnej cenie, nie można oczekiwać wysokiej kwoty. Użytkownik podał wymiary rdzenia transformatora: 18 cm x 11,5 cm x 10 cm. Pojawiły się wątpliwości co do wagi transformatora, jednak użytkownik potwierdził, że waży on tyle, ile podał. Dyskusja zakończona przez moderatora. Wygenerowane przez model językowy.