logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odzyskać dane z niesformatowanej partycji na dysku Samsung 160GB?

-maverick- 07 Kwi 2011 18:33 1905 6
REKLAMA
  • #1 9372196
    -maverick-
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Dysk 160GB dysk był formatowany pod XP później podpoiłem na USB do win 7 skopiowałem co miałem zrobić wszystko ok ale teraz gdy podpinam ponownie widzi 2 partycje jak wcześniej ale podaje, że niesformatowane zależy mi na danych czytałem posty na forum, co nieco dowiedziałem się ale nie chcę zepsuć danych więc podaję sektory i screen z dmde, dodam tylko że poprzez odzysk mogę dostać się do danych ale jak wiecie jest to uciążliwe więc lepiej odzyskać całość. kopia zrobiona po sektorach.

Pozdrawiam i z góry dziękuję chętnym za pomoc.

Jak odzyskać dane z niesformatowanej partycji na dysku Samsung 160GB?
    Załączniki:
    • sec_0_101.bin (50.5 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 9372330
    RADU23
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1728
    Łatwiej będzie gdy podepniesz dysk i uruchomisz Linux-a LiveCD. Nie instaluj go,tylko wybierz rozruch z płyty. Zrzucasz wszystkie dane z dysku na inny nośnik i później możesz go spokojnie sformatować.
  • REKLAMA
  • #3 9373402
    -maverick-
    Poziom 11  
    niestety nie pomogło podmotowałem partycje z innego dysku działały a ten nadal podaje błąd z partycjami nie pamiętam dokładnie komunikatu. Może jakieś inne propozycje?
  • #4 9387217
    migol21
    Specjalista HDD Recovery
    Ocena: 413
    RADU a patrzyłeś na to co widać czy tak strzelasz poradami z kosmosu bez analizy ?
    Zauważ MFT Brak part 2.
  • REKLAMA
  • #5 9417285
    -maverick-
    Poziom 11  
    Czyli co można z tym zrobić?
  • REKLAMA
  • #7 9537307
    -maverick-
    Poziom 11  
    Zrobiłem skan coś znalazł ale nie chciał tego zapisać, ale to co było dla mnie ważne odzyskałem programem dmde jak się opcja dokładnie nazywa to nie pamiętam ale zadziałało trzeba było tylko po 1 pliku ale od czego są makra ;).
    Więc temat zamknięty wszystkim bardzo dziękuję za zainteresowanie.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z odzyskaniem danych z niesformatowanej partycji na dysku Samsung 160GB, który był wcześniej używany z systemem XP, a następnie podłączony do Windows 7. Po podłączeniu dysku do komputera, system wykrywa dwie partycje, ale jedna z nich jest oznaczona jako niesformatowana. Użytkownik próbował różnych metod, w tym podłączenia dysku do systemu Linux LiveCD, ale nie udało mu się odzyskać danych. Ostatecznie, po wykonaniu skanowania NTFS i użyciu programu DMDE, udało mu się odzyskać ważne pliki, chociaż proces był czasochłonny.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA