Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Rozrząd w peugeot partner 2.0 HDi 2004

tomfrost 09 Apr 2011 17:07 6380 5
    tomfrost
    Level 10  
    Witam, mam pytanie do właścicieli samochodu wymienionego w temacie. Mianowicie co ile kilometrów najlepiej robić rozrząd ?? poprzedni właściciel mowił mi ze go wymieniał przy 120.000 km , teraz ma przejechane 156.000 km,musze sie szykować chyba powoli na wymiane ?? zdjąłem ten dekiel plastikowy , pasek wygląda na dobry ale nie wiem, moze wyglądać dobrze a moze też sie przerwać ,takie opinie tez słyszałem :( co Wy na to ??
    Anem
    Level 12  
    Z tego co kojarzę to coś koło 80 tyś. można zrobić na pasku a dokładne wytyczne powinny znajdować się w instrukcji. Jeśli ten pasek ma faktycznie przejechane 36 tyś to nie masz się czym teraz martwić.
    robert_d_g
    Level 23  
    To zalezy co było montowane, ale bezpieczniej trzymać się interwału 60tyś lub 4 lata, zalezne od tego co następuje pierwsze
    PAWEL222227
    Level 16  
    120 000KM albo 10lat według AD.
    macvir
    Conditionally unlocked
    jak od "niemca" to wymien w ciemno; jak na 7 lat 156tys dla auta dostawczego troche za malo.
    pozdrawiam
    tomfrost
    Level 10  
    jestem 3 włascicielem w kraju, ten samochód jest 5 osobowy , mam książke serwisową, w 2008r miał przejechane 103.000 km takze wydaje mi sie ze to raczej oryginalny przebieg :p ale to tak na marginesie mowie. Dzięki za komentarze :)