Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Lista kanałów SAT - ustawienia?

iowakhan 03 Nov 2004 16:34 1909 5
    iowakhan
    Level 2  
    Potrzebuję dowiedzieć się jak powrócić do listy kanałów dla C+. Mam dekoder Philipsa 3010 i kumpel wgral mi liste ale pojawil sie problem - dekoder się resetuje, pokazuje blad jak wlączę kanaly dekodowane :(.
    Czy istnieje szansa żebym powrócil do oryginalnych ustawień - czyli oryginalnej listy C+?
    Już nie mam zamiaru się bawić w żadne dodawanie listy. :cry:
    Bonifacy
    Level 23  
    opcja jest zawsze ale recznie ułożona lista jest nailepsza (ale to na marginesie)

menu=>instalacja=>konfiguracja automatyczna

potem

menu=>instalacja=>znajdz satelitę=>znajdz satelitę

i potem

menu=>instalacja=>znajdz satelitę=>znajdz kanały

Albo

menu=>instalacja=>konfiguracja automatyczna

i przełącz tuner w tryb StendBy poczekaj z godzinę i powinieneś mieć nową listę. albo przez kabel. Ale ten błąd prawdopodobnie poiawia się z winy softu a nie listy.

PS. Ambitnie nazwany wątek
    Polerowany
    Level 17  
    listę możesz załadować wchodząc do menu, konfiguracja ręczna, parametry kanału podstawowego, ustawiasz 10 892, pol pozioma, a następnie wyszukujesz kanały i już masz listę z cyfry, ale resetowanie tunera to kwestia softu, a ten można przywrócić wgrywając go z komputera
    Bonifacy
    Level 23  
    Polerowany wrote:
    a ten można przywrócić wgrywając go z komputera

niekoniecznie zalezy jaką teraz ma wersję softu. jak nie posiada blokady (5.02 ,9.01) to moze wgrać z satelity odstawiając w tryb stendBy na noc albo przez naciśniecie "power" strałka w górę straałka w dół i jeszcze raz power w czasie trwania napisu init przy włączaniu tunke. ale prawdopodobnie jek jest ten błąd to nie jest to soft orginalny i prawdopodobnie jest to 9.48 bo w patchu na fta ten problem występuje.
    iowakhan
    Level 2  
    No oki ale skoro np kumpel wgral mi nowa liste i tuner sie wiesza jak lece po kanalach to co wtedy???. Chyba jedyne wyjscie jest wgrac podstawowego softa. W ogole jest jeszcze cos takiego ze download kanalow oryginalnych nie idzie ani z menu ani przy restarcie dekodera :(
    Bonifacy
    Level 23  
    a czy kolega ci tylko listę wgrywał czy też soft ci wgrał ? jeżeli ci tylko listę wgrywał to niech ci ją wgra tylko ze DSXEdit ponizej wersji 1.3 to nie bedą ci się niepotrzebne informacje przać.

Z jakiej karty kożystasz ?

Jak zrobiłeś to co mówiłem i antene na HB masz nastawioną to z menu musi ci lista się sciagnąć.